- Delegația din Utah participă la întâlniri strategice cu oficiali guvernamentali români și companii locale, ce vizează investiții și colaborări în industria aerospațială, apărare și securitate cibernetică.
- Printre participanți se numără reprezentanți ai unor companii americane de vârf, precum 47G, SkyRunner, Nusano, Apogee Worx și CenCore Group, interesate de parteneriate tehnologice și investiții pe termen lung.
- Evenimentul subliniază angajamentul comun pentru dezvoltare și securitate regională și confirmă poziția strategică a României în sud-estul Europei pentru industria aerospațială și de apărare.
O delegație importantă din statul Utah, formată din reprezentanți ai industriei aerospațiale, apărării și securității cibernetice, efectuează o vizită strategică în România, între 3 și 7 martie.
Advertisment
Evenimentul este organizat de 47G – Asociația contractorilor din industria de apărare din Utah și compania românească Black Sea Strategies, cu sprijinul Biroului Comercial al Ambasadei Statelor Unite și al Repatriot – Romanian Business Leaders.
Care este obiectivul întâlnirii?
Misiunea comercială Aerospace and Defense Trade Mission to România vizează consolidarea parteneriatului economic și strategic dintre România și Statele Unite, oportunități de investiții și dezvoltarea de proiecte în domeniul tehnologiilor avansate de apărare și securitate cibernetică.
Titlurile zilei
47G este un jucător strategic în industria de apărare
47G este una dintre cele mai puternice asociații din industria de apărare și aerospațială din SUA, ce reunește peste 250 de companii, a căror valoare cumulată se ridică la sute de miliarde de dolari.
Aceste companii de vârf sunt implicate în dezvoltarea de tehnologii avansate, ce au un impact semnificativ asupra securității și economiei globale.
Statul Utah are o importanță strategică majoră pentru SUA și este un centru de excelență în industria aerospațială și de apărare, cu legături strânse cu Pentagonul și agențiile de securitate națională americane.
Cine sunt participanții de marcă?
Printre participanții de marcă se numără Aaron Starks, CEO & Președinte al 47G, oficiali ai Guvernului României, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, ROMARM, Direcției Naționale de Securitate Cibernetică, precum și lideri ai unor companii americane de top din industrie.
Care sunt întâlnirile strategice?
În cadrul vizitei, delegația participă la o serie de întâlniri de nivel înalt, inclusiv discuții strategice la Cancelaria Prim-Ministrului, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Economiei.
Sunt desfășurate sesiuni B2B cu peste 30 de companii românești și apoi vizite la AEROSTAR Bacău, BlueSpace Technology și General Dynamics Land Systems – Europe, ce subliniază interesul companiilor americane pentru colaborarea cu industria românească.
Care sunt declarațiile oficiale?
„Această misiune are loc într-un moment esențial pentru România, când ne consolidăm capabilitățile de apărare și poziția strategică în regiunea Mării Negre. Colaborarea cu liderii din Utah ne oferă acces la tehnologii avansate și know-how esențial pentru dezvoltarea industriei naționale de apărare”, spune Cătălin Mihalache, CEO al Black Sea Strategies.
Repatriot susține această inițiativă și acționează ca o ancoră strategică pentru România în atragerea investițiilor americane și dezvoltarea unor proiecte inovatoare.
„În urmă cu câțiva ani deschidem o punte importantă în Utah prin misiunea economică a Repatriot. Acum ne bucurăm să avem aici un grup de americani, prieteni ai României cu care facem afaceri și împărtășim aceleași valori. România este un hub tehnologic și industrial în sud-estul Europei pentru partenerii săi strategici, iar această delegație demonstrează angajamentul comun pentru dezvoltare și securitate regională”, subliniază Marius Bostan.
Care sunt vizitele din cadrul evenimentului?
Un moment important al vizitei este întâlnirea delegației 47G cu Dragoș Pavăl, co-fondatorul Dedeman și investitor în mai multe domenii.
Discuțiile se axează pe potențialul investițiilor în domenii strategice și dezvoltarea parteneriatelor tehnologice de lungă durată.
Delegația face și o vizită importantă la INCAS (Institutul Național de Cercetare Aerospațială) urmată de alte întâlniri cu lideri ai sectorului privat, ce afirmă rolul României ca partener strategic al SUA în domeniul tehnologic și al apărării.
Cine sunt participanții americani?
Printre participanții americani se regăsesc:
47G Executive Leadership – Directorul executiv al 47G este Aaron Starks.
Bennett Group – firmă de advocacy importantă din Washington DC, reprezentată de Jeremy Andra, membru din Board. Partenerii firmei au zeci de ani de experiență în Congresul SUA.
US Oil and Gas Association (USOGA) – Bennett Group este mandatată de USOGA să identifice oportunități comerciale și de investiții în sectorul energetic din România. USOGA reprezintă peste 5.000 de membri și are patru mari asociații afiliate:
- Texas Oil & Gas Association
- The Petroleum Alliance of Oklahoma
- Southeast Oil & Gas Association
- Mid-Continent Oil & Gas Association
Small Business Consulting Corporation (SBCC) – gestionează active care depășesc 2,5 miliarde de dolari, sub conducerea Gerald Goodfellow (Gen Brigada Rez).
SkyRunner – companie americană din industria aerospațială, producătoare de ATV-uri zburătoare certificate de Federal Aviation Administration.
Universitatea Utah Tech – este interesată de programe cu dublă diplomă și schimburi de profesori în domeniul cyber.
Apogee Worx LLC – este specializată în producția de echipamente de suport pentru aeronave și integrarea acestora.
CenCore Group – companie de securitate care propune soluții integrate de securitate fizică și cibernetică.
Event Horizon Spaceworx – deține RAM Aviation, Space, and Defense („RAM”) și Intergalactic („IG”) RAM.
Guardian Construction Inc. – companie care deservește guvernul federal SUA în domeniul construcțiilor și ingineriei.
Nusano – companie de tehnologie care produce radioizotopi medicali folosiți în terapiile de vindecare a cancerului.
Resolute Empire – companie de consultanță care se axează pe strategie de afaceri, capital de risc și servicii de consultanță în comerț global.
SRS Capital Partners – boutique de capital privat și consultanță, care deține un portofoliu semnificativ de clienți FORTUNE 100.
Strider – companie de intelligence/cyber defense, care utilizează tehnologia AI pentru identificarea și limitarea riscurilor asociate furtului de proprietate intelectuală.
Theory Six – firmă de intelligence cu peste 500 de clienți din peste 30 de industrii, inclusiv aero, apărare, IA, nuclear, producție și finanțe.
Biroul de dezvoltare economică al guvernatorului statului Utah – contribuie la stimularea creșterii economice în Utah, sprijinind companiile și dezvoltarea forței de muncă, cu focus pe industrii-cheie precum aerospațială, apărare, tehnologie și științele vieții.