• Mike Johnson este a patra propunere a republicanilor, după demiterea lui Kevin McCharty.
  • Tom Emmer, fostul candidat, s-a retras singur din cursă.
  • Johnson este un reprezentant al statului Louisiana.

Republicanii scot un nou candidat din mânecă. De data aceasta este vorba despre Mike Johnson din Louisiana.

Mike Johnson (R)

Se laudă în biografia de pe site-ul său că a câștigat mandatul cu cea mai mare marjă de voturi în regiunea sa din ultimii peste 50 de ani.

Nominalizarea sa vine la 20 de zile după ce Matt Gaetz a dat foc partidului, pornind o cruciadă împotriva lui Kevin McCharty.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Primul propus a fost Steve Scalise. Considerat un apropiat de-al lui Johnson, ambii din Louisiana. Este unul dintre cei mai populari republicani din Camera Reprezentanților.

A urmat Jim Jordan, președintele comisiei juridice – cunoscut apropiat de-al fostului președinte Donald Trump. A pierdut după 3 runde de voturi. De fiecare dată peste 20 de colegi din propriul partid au votat împotriva lui. Faptul că nu a vrut să recunoască legitimitatea alegerilor din 2020 i-a adus ceva amtipatii.

Apoi republicanii l-au propus pe Tom Emmer. Din cealaltă tabără a republicanilor. A fost printre primii care a „întors armele” împotriva fostului președinte. Trump chiar și-a îndemnat colegii să îi retragă susținerea. Emmer s-a retras în câteva ore de la câștigarea nominalizării.

Ce știm despre Mike Johnson?

  • Are 51 de ani.
  • Este membru al Camerei Reprezentanților din 2016.
  • Reprezintă statul Louisiana.
  • Este destul de popular în partidul republican. A reușit să nu își facă prea mulți inamici.
  • De profesie este avocat – specializat în drept constituțional.

Ce relație are cu Trump?

Johnson este cunoscut ca fiind un aliat al lui Trump și a fost un susținător ferm al fostului președinte în timpul audierilor.

Republicanul din Louisiana a condus memoriul  semnat de peste 100 de republicani în sprijinul unui proces  care urmărește să anuleze rezultatele alegerilor din 2020 în patru state cu greutate.