• Premierul Ciolacu asigură că investițiile în metrou sunt esențiale pentru dezvoltarea economiei și reducerea traficului în București.
  • Lucrările la Magistrala de metrou M6 sunt realizate în proporție de 14%, cu termen de finalizare până în 2028.
  • Guvernul prioritizează investițiile în infrastructura mare, chiar dacă acest lucru va implica un deficit bugetar mai mare.

Premierul Marcel Ciolacu vizitează lucrările la Magistrala de metrou M6, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. El afirmă că singura sa obligație ca premier este să asigure finanțarea pentru această investiție. Ciolacu subliniază că investițiile în metrou reprezintă cea mai sigură cale pentru dezvoltarea economiei și reducerea traficului din Capitală. Legătura dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, inclusiv zona Băneasa, este împărțită în două loturi. În prezent, lucrările sunt realizate în proporție de 14%.

Premierul asigură că prioritatea guvernului este finanțarea infrastructurii mari, chiar dacă acest lucru va duce la creșterea deficitului bugetar. El amintește că și alte țări europene, precum Spania, Italia și Germania, au dezvoltat infrastructura în condiții similare. Ciolacu discută cu ministrul de Interne și primarul Capitalei despre restricțiile de trafic, mai ales în contextul începerii școlii pe 9 septembrie. Grindeanu estimează că metroul va fi funcțional până la Otopeni cel târziu în 2028.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE