• Echipa de campanie a lui Joe Biden avea 96 mil.$ la începutul lui iulie, potrivit documentelor de la Federal Election Commission.
  • Kamala Harris, vicepreședintele în funcție, este susținută de Biden pentru a-i prelua locul în cursa pentru Casa Albă.
  • Delegații democrați care l-au ales pe Biden la alegerile primare trebuie să aleagă un alt candidat pentru prezidențiale.

Ce rămâne în urma lui Biden, ce se întâmplă cu banii lui de campanie? După retragerea din cursa pentru Casa Albă, cu mai puțin de o lună până la Convenția Democrată, 96 mil.$ rămân în conturile echipei de campanie. Până la final de iunie, cheltuielile cu promovarea lui Biden erau de 243 mil.$, scrie Fortune. Dar donațiile au încetinit după performanța slabă de la debate-ul cu Trump. Potrivit Federal Election Commission (FEC), Trump avea 128 mil.$ pentru campanie, la finalul lunii trecute.

Cine ia banii? Kamala Harris, pentru care Biden și-a arătat deja susținerea, este cea care poate intra cel mai ușor în posesia lor. Pentru că Biden și Harris împărțeau comitetul de campanie, vicepreședintele se poate folosi de bani, indiferent pentru ce funcție candidează, spune Trevor Potter, fost președinte FEC. Democrații au schimbat deja denumirea comitetului de campanie în „Harris for President”, din „Biden for President”, potrivit FEC.

Dacă Harris nu va prelua candidatura, banii sunt mai dificil de transferat. Legile federale spun că suma transferabilă între candidați e limitată la 2.000$/campanie. Dar banii pot fi returnați donatorilor, sau pot ajunge în conturile Partidului Democrat.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

În afară de banii din campania lui Biden, Harris poate strânge bani în nume propriu. Dar nicio nominalizare nu va fi oficială până la Convenția Democrată din 19-22 august. Topul sponsorilor democrați este condus de Alex Soros și Reid Hoffman, care și-au exprimat deja susținerea pentru Harris.