• Biden subliniază că alegerea ei ca vicepreședinte în 2020 a fost una dintre cele mai bune decizii ale sale.
  • Dacă va câștiga, va deveni prima femeie președinte și al doilea președinte de culoare al SUA.
  • Sondaje recente indică performanțe similare între Kamala Harris și Joe Biden în cursa electorală împotriva lui Trump.

Joe Biden a decis să se retragă din cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA. El afirmă că această decizie este în interesul partidului și al țării. Retragerea sa a fost anunțată după săptămâni de presiune din partea colegilor din Partidul Democrat. Biden a declarat că o susține pe Kamala Harris ca succesoare. El subliniază că alegerea ei ca vicepreședinte în 2020 a fost una dintre cele mai bune decizii ale sale. Harris a exprimat recunoștință față de Biden. Ea a declarat că este onorată de sprijinul său și intenționează să câștige nominalizarea.

Cine e Kamala Harris?

Harris, care are 59 de ani, este fiica unui tată jamaican-american și a unei mame indiene. A crescut în Oakland, California, și a avut o carieră remarcabilă în domeniul juridic, devenind procuror de district și apoi procuror general al Californiei. A fost aleasă în Senatul SUA în 2016, unde a câștigat notorietate.

Nominalizarea oficială a lui Harris va avea loc la convenția partidului din Chicago, iar cu sprijinul lui Biden, se estimează că nu va avea parte de o competiție majoră. Dacă va câștiga, va deveni prima femeie președinte și al doilea președinte de culoare al SUA.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Retragerea lui Biden a generat un val de optimism în rândul democraților, iar atacurile lui Trump asupra vârstei lui Biden au devenit irelevante. Ironia situației este că Trump a donat anterior campaniilor lui Harris, ceea ce adaugă un element interesant rivalității lor politice actuale.

Ce șanse ar avea Kamala Harris contra lui Trump?

Sondaje recente indică performanțe similare între Kamala Harris și Joe Biden în cursa electorală împotriva lui Trump. În unele sondaje, Harris stă mai bine. În altele, Biden are performanțe mai bune, potrivit publicației Informat, care citează Forbes. Harris are un plus de notorietate față de alți potențiali candidați democrați. Totuși, majoritatea nu au fost testați în campania electorală. Riscurile candidaturii lui Harris sunt legate de prestația sa slabă ca vicepreședinte și multe disfuncționalități raportate în activitatea sa.