• Trump este, oficial, candidatul republican la prezidențiale.
  • Memoriile l-au făcut celebru pe JD.
  • Trump îl alege pe JD Vance pentru funcția de vicepreședinte.

Fostul președinte Donald Trump l-a numit luni pe JD Vance să fie partenerul său de candidatură la Convenția Națională Republicană , catapultându-l și mai mult pe senatorul GOP din Ohio în centrul atenției naționale.

Cine este JD Vance? 

JD Vance este senator de Ohio. A fost pe frontul din Iraq. Cât despre educație e absolvent de Yale, autor și venture capitalist susținut de Peter Thiel, care e și el republican. A înființat VC-ul Mithril Capital Management, apoi a mers la Revolution LLC, ca partener, cu focus pe startup-uri. Are o avere estimată la circa 10 mil. $, potrivit Quiver Quantitative. Vance are și un portofoliu, ține majoritatea banilor în fonduri mutuale, acțiuni nelistate sau conturi bancare.

De ce a fost ales Vance?

În postarea prin care și-a anunțat alegerea, Trump a declarat că Vance „se va concentra pe oamenii pentru care a luptat atât de bine, pe muncitorii și fermierii americani din Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Ohio, Minnesota și mult mai departe”.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Mai multe dintre aceste state din Midwest vor juca un rol esențial în alegerile din noiembrie. Dar Vance mai are un avantaj: relația sa cu Trump. Relațiile personale sunt extrem de importante pentru fostul președinte, iar el și Vance au dezvoltat un raport foarte bun, vorbind la telefon în mod regulat. Trump i-a oferit oficial postul lui Vance printr-un apel telefonic care a avut loc cu aproximativ 20 de minute înainte de anunțul public, potrivit unei persoane apropiate de fostul președinte, scrie Associated Press.