• Marcel Ciolacu declară în urma unei întâlniri cu cu Ursula von der Leyen că propune un plan pe şapte ani pentru reducerea deficitului bugetar şi pentru păstrarea investiţiilor.
  • La finalul perioadei menţionate, România ar trebui să ajungă din nou la un deficit bugetar de sub 3% din PIB, conform cu tratatele europene.
  • România are un deficit de peste 7% din PIB în 2024.

Marcel Ciolacu, premierul României, propune în timpul unei întâlniri cu Ursula von der Leyen, un acord pe termen de șapte ani pentru a sprijini dezvoltarea economică și socială a țării. Inițiativa vine într-un context în care România caută să își întărească relațiile cu Uniunea Europeană și să obțină suportul necesar pentru a face față provocărilor economice actuale.

„Vom propune Executivului european un acord pe 7 ani prin care putem să ne dezvoltăm economic prin investiţii, dar şi să reducem deficitul bugetar al României”, declară Marcel Ciolacu.

Discuțiile lui Ciolacu cu oficialii europeni, inclusiv cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, au fost axate pe identificarea unor soluții viabile pentru a asigura un sprijin constant pentru România. Premierul amintește că țara noastră ar trebui să beneficieze de un cadru stabil și predictibil, care să permită implementarea unor politici eficiente pe termen lung.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Acordul propus de Ciolacu are ca scop principal:

  • Stabilirea unui parteneriat durabil între România și Uniunea Europeană.
  • Accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii și a sectorului social.
  • Îmbunătățirea condițiilor economice și atragerea de investiții externe.

Prin acest acord, România își propune să își consolideze statutul în Uniunea Europeană și să devină un actor mai influent în deciziile europene. De asemenea, un astfel de parteneriat ar putea aduce beneficii pentru cetățeni, prin îmbunătățirea serviciilor publice și a infrastructurii.