Steve Wozniak desființează Tesla: “Dacă vrei să afli cum te ucide AI, ia-ți o Tesla “

Model Y electric vehicles stand on a conveyor belt at the opening of the Tesla factory in Berlin Brandenburg in Gruenheide, Germany, Tuesday, March 22, 2022. The first European factory in Gruenheide, designed for 500,000 vehicles per year, is an important pillar of Tesla's future strategy. (Patrick Pleul/Pool via AP)

Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, a criticat dur compania Tesla într-un interviu recent. Wozniak a susținut că eforturile companiei lui Elon Musk de a lansa opțiunea de conducere autonomă a mașinii lasă de dorit și face ca mașinile să fie incredibil de nesigure de condus, scrie Futurism.

„Dacă vrei un studiu despre cum inteligența artificială funcționeză prost și vrei să o lași să te omoare cu fiecare ocazie, ia-ți un Tesla”, a spus Wozniak pentru CNN la începutul acestei săptămâni în timpul unui interviu televizat, citat de Electrek .

Wozniak a fost mult timp un critic vocal al software-ului Autopilot dezvoltat de Tesla, argumentând că realitatea este cu mult sub pretențiile înalte ale companiei.

„Este atât de periculos!”, spune Steve Wozniak

Wozniak și-a amintit de problemele le-a întâmpinat personal acum ceva timp, când a fost nevoit să încetinească în timp ce conducea Modelul S pe autostradă.

„Este atât de periculos!” declarase la acea vreme Wozniak. „Mi s-a întâmplat de o sută de ori, cel puțin, pentru că conduceam foarte mult”, a spus el.

Musk l-a convins pe Wozniak să cumpere o Tesla Model S în 2013. La acea vreme, Musk îi promisese co-fondatorului Apple că mașina „se va conduce singură în toată țara până la sfârșitul anului 2016”, a declarat Wozniak pentru CNN .

„De fapt am crezut în acele promisiuni, dar nici măcar nu se apropie de realitate”, a adăugat el, argumentând că software-ul dezvoltat de Tesla ar putea ajunge chiar să-l omoare pe pasager.

Exit mobile version