Top 5 candidați pentru postul de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. Cum trebuie să arate CV-ul noului ministru

Digitalizare, caut ministru! Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a rămas fără conducător după ce Florin Roman și-a dat demisia în urma unei anchete care a demonstrat că fostul ministru a mințit în CV și a plagiat lucrarea de masterat.

Interimatul este în prezent asigurat de Virgil Popescu, de la Energie, însă Ministerul are nevoie urgent de un lider. Unul care să cunoască foarte bine sistemul de cercetare-dezvoltare şi să aibă experienţă bogată în sector. Contrar opiniei fostului ministru plagiator, care considera că lipsa
lui de experiență în domeniu este un avantaj, pentru că nu poate avea interese legate în acest sector.

Ziarul Financiar a făcut un top 5 al candidaților potriviți pentru a prelua portofoliul. Vorbim despre Andrei Pitiș, Răzvan Rughiniș, Cornel Amariei, Octavian Buiu și Mircea Tudor.

Despre cum ar trebui să arate CV-ul viitorului ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării a vorbit Sorina Faier, managing partner al companiei de recrutare la nivel de top management Elite Searchers.