• Percepția timpului este influențată de experiențe, nu de trecerea efectivă a timpului.
  • Cercetătorii de la Universitatea Nevada, Las Vegas fac experimentul pe șobolani.
  • Pentru a face timpul să pară că trece mai repede în momente neplăcute, se recomandă să te expui la experiențe noi și variate.

Un studiu recent asupra creierului de șobolan sugerează că percepția noastră asupra timpului este influențată de numărul de experiențe pe care le avem, mai degrabă decât de trecerea minutelor sau orelor. Cercetătorii de la Universitatea Nevada, Las Vegas au descoperit că atunci când șobolanii repetă comportamente pe parcursul unei ore, activitatea undelor cerebrale din cortexul cingulat anterior (ACC) urmează un model consecvent, indiferent de viteza lor. Acest lucru indică faptul că experiențele, mai degrabă decât creșterea timpului, aduc schimbări în tiparele neuronale.

„Timpul zboară când te distrezi”

Există câteva implicații practice ale acestei descoperiri. Dacă ceva este neplăcut, încearcă să te expui rapid la altceva nou. Fă multe lucruri diferite. Cu cât poți experimenta mai mult, cu atât este mai îndepărtat lucrul neplăcut. Dacă totul este perfect, atunci nu mai face lucruri noi. Stai și relaxează-te. Încetește și timpul va încetini cu tine. Deci, în esență, când ne mișcăm și ni se întâmplă multe lucruri, creierul nostru avansează mai repede, făcând să pară că timpul trece mai repede. Dimpotrivă, atunci când stăm nemișcați și ne plictisim, timpul trece foarte încet pentru că nu facem nimic și nu ni se întâmplă nimic.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE