• Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, vorbește despre schimbările aduse de digitalizare domeniului economic şi de noile provocări ale specialiştilor din domeniul financiar.
  • Isărescu spune că pregătirea angajaţilor din domeniul bancar trebuie să fie un efort continuu, pentru a putea rămâne competitivi într-o lumă în continuă schimbare.
  • Mugur Isărescu: „Eforturile comunităţii bancare trebuie să urmărească pregătirea profesională continuă a resursei umane din bănci.”

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, vorbește despre schimbările aduse de digitalizare domeniului economic şi de noile provocări ale specialiştilor din domeniul financiar, cu ocazia aniversării a 33 de ani de la înfiinţarea Institutului Bancar.

„În prezent, traversăm o perioadă foarte diferită de ceea ce am trăit până acum. Digitalizarea şi apariţia inteligenţei artificiale ne aşează în faţă provocări necunoscute până acum 5-10 ani. Ce am trăit noi ca generaţii de bancheri cu 15-25 de ani de experienţă în spate, aproape că nu se mai poate folosi dacă nu avem măcar câteva abilităţi pe parte de digitalizare dobândite între timp”, spune Isărescu.

Guvernatorul spune că pregătirea angajaţilor din domeniul bancar trebuie să fie un efort continuu, pentru a putea rămâne competitivi într-o lumă în continuă schimbare.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA

„Eforturile comunităţii bancare trebuie să urmărească pregătirea profesională continuă a resursei umane din bănci. O resursă umană care deţine cunoştinţe şi competenţe profesionale avansate şi solide contribuie la menţinerea unei poziţii prudenţiale solide a băncilor şi, implicit, la asigurarea stabilităţii financiare”, susține guvernatorul BNR.

Isărescu face un apel către bănci pentru a deveni mai flexibile în abordarea provocărilor viitoare, altfel nu vor putea rezista crizelor.

„Mai ales în actualele reaşezări geostrategice din lume, proces care este aşteptat să fie de durată, băncile vor trebui să îşi consolideze potenţialul de organizaţii flexibile, capabile să îşi adapteze din mers businessul la multiple provocări: crize naţionale, transnaţionale, stări de conflict, război hibrid etc”, concluzionează Isărescu.