• Lipsa de învățare practică s-ar putea să-i fi lăsat pe cei din generația Z leneși sau fără capacitatea de a înțelege sarcinile de bază .
  • „Nu caută să fie productivi”, a declarat Laura Davis, director la John Ball Zoo.
  • Experții sugerează că le lipsesc abilitățile soft.

Tinerii profesioniști intră în forța de muncă după ce au urmat cel puțin un semestru din studiile universitare online, scrie Insider. În acest context, lipsa de învățare practică s-ar putea să-i fi lăsat pe cei din generația Z leneși sau fără capacitatea de a înțelege sarcinile de bază .

„Nu caută să fie productivi”, a declarat Laura Davis, director la John Ball Zoo. „Dacă nu li se spune ce să facă, dacă cineva nu se ocupă de ei în fiecare secundă și nu-i ține ocupași, tendința lor nu este să facă ce pot face, ci este să nu facă nimic.”

Unele companii au optat pentru cursuri de formare adresate noilor absolvenți care doresc să învețe mai multe despre munca la birou, deoarece experții sugerează că le lipsesc abilitățile soft – inclusiv cum să compună un e-mail, cum să poarte discuții la birou și chiar cum să se îmbrace adecvat la serviciu.

Titlurile zilei

CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO
NOBU BEACH INN AJUNGE ÎN BARBUDA

Potrivit unui studiu asupra angajaților din SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Polonia și Japonia, cei din generația Z și Millennials au avut de două până la trei ori mai multe șanse să se simtă excluși de la întâlnirile companiilor decât colegii lor din generația X sau Boomer.

În ciuda percepțiilor managerilor lor, aproape jumătate dintre angajații din generația Z spun că nu lenea provoacă incapacitatea de a lucra eficient, ci mai degrabă stresul și anxietatea. Sondajul Deloitte din 2023 Gen Z and Millennial Survey  a constatat că mulți profesioniști tineri se simt epuizați sau nepotriviți la locul de muncă.