Al treilea cel mai bogat om din lume spune că a dezvoltat dependență de ChatGPT

Gautam Adani, a treia cea mai bogată persoană din lume, spune că a dezvoltat dependeță față de ChatGPT de la OpenAI. Adani a povestit într-o postare pe LinkedIn cum a fost afectat de ChatGPT de când a început să-l utilizeze și care sunt riscurile „comice” pe care instrumentul le aduce lumii.

 „Trebuie să recunosc că am căpătat o anumită dependență de când am început să-l folosesc”, a scris miliardarul. Se pare însă că Adani nu este singurul care se confruntă cu această problemă. Bogații lumi se deconectează cu greu de la chatbot și se declară fani ai inteligenței artificiale generative pe platforme de socializare precum Linkedn sau Twitter, informează Futurism.

Deși Adani laudă noua tehnologie și consideră evoluția acesteia ca fiind un „o transformare AI prin capacitățile sale uimitoare”, el recunoaște „eșecurile comice” din spatele acesteia, de la plagiat până la riscul de pornografie fără consimțământ.

ChatGPT demonstrează pe zi ce trece că ne-ar putea fura locurile de muncă în viitorul apropiat, dar dezavantajele dăunătoare pe care le aduce societății sunt date uitării odată ce utilizatorii încep să folosească acest instrument „distractiv”. Nu este încă clar dacă cineva va oferi garanții cu privire la ChatGPT.

La Davos 2023 ChatGPT „a fost cuvântul la modă la evenimentul din acest an”, a precizat Adani în postare.