• Cele mai bune locuri pentru angajații remote includ orașe din Europa, Canada și Asia, datorită infrastructurii și a calității vieții.
  • Raportul Global Citizen Solutions a evaluat destinațiile pe baza costului vieții, accesului la internet, facilităților de lucru și a stilului de viață.
  • Companiile caută modalități de monetizare ale modelelor A.I pentru a recupera costurile ridicate asociate antrenării modelelor, spune Bogdan Maioreanu

Cele mai bune locuri pentru angajații remote includ orașe din Europa, Canada și Asia, datorită infrastructurii și a calității vieții, conform raportului Global Citizen Solutions. Acestea oferă condițiile necesare pentru munca la distanță. Pe măsură ce tot mai mulți angajați aleg munca remote, locațiile devin din ce în ce mai căutate datorită infrastructurii, a costului de trai și a stilului de viață.

Ce destinații sunt în top

Printre cele mai bune destinații din raport se numără: Lisabona, Portugalia, prin prisma costurilor reduse de trai, Vancouver, Canada, datorită infrastructurii și Bali, Indonezia, pentru un iz tropical.

Raportul a evaluat destinațiile pe baza unor criterii esențiale pentru lucrătorii remote. Printre acestea se numără costul vieții, accesul la internet, facilitățile de lucru și calitatea vieții.

Titlurile zilei

LE-O DĂM ÎN VOT!
CE SE ALEGE DE BUSINESS?
CE VOR DEZOLTATORII DE LA GUVERN?
CNA CERE DEMISIA LUI BOGDAN IVAN
MERGI FĂRĂ VIZĂ ÎN SUA
DOI CANDIDAȚI CER ANULAREA PRIMULUI TUR

Ce impact poate avea A.I.-ul asupra muncii remote

Companiile nu se axează doar pe dezvoltarea tehnologiilor A.I. Ele caută modalități de monetizare a acestora, pentru a recupera costurile ridicate asociate antrenării modelelor de A.I. Tendința are implicații pentru angajații remote. Ei beneficia de pe urma inovațiilor tehnologice și a eficienței sporite în activitățile lor zilnice, conform analistului eToro, Bogdan Maioreanu.

Integrarea A.I. în munca de acasă

Companii mari precum Meta și Apple investesc masiv în A.I. pentru a îmbunătăți produsele și serviciile oferite. Meta dezvoltă un sistem de calcul A.I. care va integra chatbotul “Meta AI” în aplicații precum Instagram și WhatsApp. Integrarea va facilita comunicarea și va și îmbunătăți productivitatea angajaților remote, care se bazează pe aceste platforme pentru colaborare și interacțiune.

Costuri și provocări

Costurile de formare a modelelor AI ating noi maxime, conform unui raport al AI Index Report 2024 al Universității Stanford.

Antrenarea modelului GPT-4 de la OpenAI a costat aproximativ 78 de milioane de dolari. Gemini Ultra de la Google a necesitat 191 de milioane de dolari.

Angajații remote pot observa o îmbunătățire a instrumentelor și resurselor disponibile pentru a-și desfășura activitatea, datorită acestor progrese tehnologice.