• Un studio din Manhattan a fost nominalizat pentru titlul de cea mai mică locuință din cartier, potrivit Instagram.
  • Studioul se închiriază cu 2.300 $ pe lună, după ce a crescut de la 1.700 $.
  • Atracția apartamentului e mașina de spălat vase, printre puținele dotări care „încap în apartament”.

Un studio din Manhattan a fost nominalizat pentru titlul de cea mai mică locuință din cartier, cel puțin potrivit Instagram. 

Apartamentele mici nu sunt o raritate în New York, dar utilizatorii Instagram cred că apartamentul dimensiuni mici din Greenwich Village poate obține aurul pentru cea mai mică dintre toate.

Reel-ul celor de la how_to_newyorker a strâns peste 12,5 milioane de vizualizări pe Instagram în doar câteva zile.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Cât costă să locuiești în New York?

În noiembrie, prețurile la imobiliarele din New York au crescut, în medie, cu circa 2,2%, față de anul trecut, dar au scăzut cu 1,7% față de octombrie. Chiria medie totală în oraș se ridică la 2.146 $ pentru New York, al 12-lea cel mai scump oraș mare din SUA, potrivit apartmentlist.

Chiria medie este în prezent de 2.051 $ pentru un apartament cu 1 dormitor și 2.165 $ pentru un apartament cu 2 dormitoare. 

Spre comparație, chiria medie la nivelul întregii țări este de 1.149 $ pentru studio, 1.317 $ pentru un apartament cu 2 dormitoare și 1.340 $ medie. Chiria medie în New York City este cu 60,1% mai mare decât cea națională.

Un tânăr american își caută partener de pat pentru a împărți facturile

De ce să plătească 2.000 $ pentru 46 mp, când poate plăti 1.000 $ pentru aceeași suprafață? But, there’s a catch: împarte patul cu un coleg.

Un tânăr american caută o relație nonsexuală, platonică, pentru a-și reduce din cheltuieli. Cumpărăturile lui costă 200 $ dolari pe lsăptămână. Vrea să le reducă la 100 $.

Nimeni nu se gândește la persoanele singure, nici furnizorii de mâncare, nici proprietarii, nici emitenții de facturi, sugerează el.

A devenit viral și a atras atenția mai multor utilizatori: e inflashionship, nu relashionship e top comment.

@ivebentraveling

Let’s bsffr about society’s single person tax 🫢 ♬ original sound – Ben Keenan

În noiembrie, a apărut primul anunț de închiriere a unei jumătăți de pat. Cât? 655 $.

Monique Jeremiah, un antreprenor de 36 de ani din Queensland, Australia, spune că face 600 de dolari pe lună prin „hot-bedding”.