Viitorul taximetriei sunt vehiculele electrice cu decolare verticală, mai rapide decât un elicopter. Start-up-ul german Lilium produce astfel de autoturisme

Uită de taxi sau Uber! Cea mai mare companie de avioane de business, NetJet, cumpără 150 de vehicule electrice cu decolare verticală de la Lilium, pentru a asigura transferul pasagerilor de la aeroport spre centrele orașelor. Start-up-ul german Lilium și-a instalat deja un hub de transport în Florida și are în plan să-și extindă rețeaua în tot statul american.

“E un avion care decolează vertical, ca un elicopter. Dar odată ce e în aer, accelerează spre zborul direcțional și zboară folosind portanța aripilor. Astfel poate atinge viteze mai mari ca a mașinilor, dar și mai mari decât a un elicopter. Totul este despre conectivitate.”, a declarat Daniel Wiegand, CEO și co-fondator Lilium.

Viitoarele vehicule vor fi configurate în două variante: cea de lux, cu 4 locuri și cea de transfer, cu 6 locuri. NetJet, companie a gigantului Berkshire Hathaway, va oferi sprijin start-up-ului german pentru ca investitorii să poată cumpăra autoturisme Lilium în acțiuni fracționale. Lilium va obține certificarea mașinilor sale în 2024.

Dar NetJet nu este singura companie care a semnat cu germanii. Azul Airlines, una din cele mai mari companii aeriene din Brazilia, a comandat deja 220 de astfel de vehicule electrice zburătoare.

“Înțeleg avantajele pe care le aduce elicopterul în viațile noastre. Oamenii care-și permit elicopterul, zboară cu elicopterul, dar o aeronavă ca Lilium costă doar o mică parte din prețul unui elicopter și e mult mai sigură. Credem că putem extinde această piață. Credem că piața poate fi de 10-20-30 de ori mai mare decât este astăzi, sau chiar mai mult.”, a declarat David Neeleman, fondator Azul Airlines.

Exit mobile version