Viața în sălbăticie e mai dulce decât crezi. Iar Insula Socotra, din Marea Arabiei, e locul, de ce nu, ideal pentru a experimenta o altfel de vacanță. Cu 2.190 de euro pe săptămână ai zborul, cazarea, transportul pe insulă și masa asigurate.

Dormi în prima și ultima zi de vacanță la hotel, la Habidoh, capitala insulei, iar cinci nopți – în cort. Mănânci bio, descoperi peisaje unice alături de ghizi, cum ar fi pădurea cu arborii Sângele Dragonului, care ajung la maturitate într-o mie de ani sau faci snorkeling.

Adrian Matache, fondatorul agenției de turism DCR Adventures, a fost recent pe Insula Socotra cu un grup de prieteni și îți povestește ce poți face acolo.

Titlurile zilei

volumul lucrărilor de construcții crește brut cu 24% în februarie
Trump spune că nu-l va concedia pe Jerome Powell
România este al doilea mare producător de miere din UE
Fechet semnează ghidul pentru programul "Rabla pentru tractoare"
Acțiunile cu dividende stabile pot depăși BET în perioade de scădere
Deficitul bugetar al României, în termeni ESA, urcă la 9,3% din PIB

“Atracția principală a insulei este copacul Sângele Dragonului. Un copac care are mai mult de o mie de ani și fiecare ramură a acestui copac crește în aproximativ 50 de ani.

Cele cinci nopți pe care le-am petrecut la cort, în fiecare noapte am dormit în altă parte. Trei le-am dormit pe malul oceanului, o noapte am dormit-o în pădurea de copaci Sângele Dragonului și o noapte într-un canion foarte interesant. Peisajul este foarte variat când ai munți… Am putut vizita o peșteră, un canion foarte adânc, niște piscine naturale absolut superbe, dune de nisip. Am avut șansa să prindem un banc foarte mare de delfini. Cred că erau 80 – 100 de delfini. Am reușit să-i filmăm, să-i fotografiem.

Noi când am ales să mergem în Socotra am contactat un localnic, iar el s-a ocupat de absolut tot: ghidaj, transport cu mașini 4X4, echipă de bucătari. Am mâncat pește pentru un an întreg. Ne-au mai gătit și pui, capră, legume. Erau trei băieți care se ocupau de bucătărie, aveau tot ce le trebuie ca să gătească și găteau în locul în care campam. Ei ajungeau mai repede decât noi, pentru că noi vizitam tot felul de locuri. Când ajungeam noi, mâncarea era aproape gata sau, de cele mai multe ori, era deja preparată.”, a povestit Adrian Matache, fondator DCR Adventures.