• Aplicația ReversePET permite utilizatorilor să solicite ridicarea PET-urilor reciclabile de la o anumită adresă. 
  • Utilizatorii pot câștiga recompense pentru reciclarea sticlelor iar astfel se promovează un comportament ecologic.
  • Start-up-ul își propune să reducă impactul plasticului asupra mediului prin facilitarea reciclării.

În contextul crizei globale a poluării cu plastic, un start-up românesc a lansat o soluție inovatoare pentru a încuraja reciclarea. Aplicația ReversePET își propune să ajute utilizatorii să recicleze sticlele din plastic și le pune la dispoziție posibilitatea de le prelua de la adresa dorită. Inițiativa vine ca un răspuns la nevoia urgentă de a reduce deșeurile plastice și de a promova un comportament ecologic, conform ZF.

Aplicaţia ajută utilizatorii să recicleze sticlele din plastic, dozele sau sticlele din sticlă, marcate cu simbolul SGR. Practic, utilizatorii acumulează puncte pentru sticlele reciclate pe care le pot transforma în bani.

Cine dezvoltă ReversePET?

Ion Bogdatu şi Bogdan Roşu, specialişti în programare, respectiv marketing online, dezvoltă aplicaţia mobilă, Reverse PET. Dezvoltarea aplicaţiei a fost inspirată de Sistemul de Garanţie Returnare (SGR), care nu doar facilitează reciclarea, ci şi cultivă o cultură a responsabilităţii faţă de mediu în rândul românilor. „Prin educaţie continuă şi un mecanism simplu de returnare a ambalajelor, SGR transformă reciclarea dintr-o acţiune ocazională într-un obicei cotidian, ceea ce şi noi dorim să încurajăm şi să amplificăm prin intermediul aplicaţiei Reverse PET”, susţin fondatorii aplicaţiei Reverse PET, pentru ZF.

Titlurile zilei

AFECTEAZĂ VICTORIA LUI TRUMP INTEL?
PREȚUL PETROLULUI SCADE CU PESTE 1%
CE ÎNSEAMNĂ VICTORIA LUI TRUMP PENTRU BVB?
CE PROMITE TRUMP PENTRU SUA?
FMI E ÎN ROMÂNIA

Până în 1 septembrie 2024 au fost puse în total pe piaţă anul acesta circa 4,2 miliarde de ambalaje de plastic, metal şi sticlă, din care s-au returnat 44%. Cea mai mare cantitate de ambalaje puse în circulaţie în primele opti luni ale acestui an sunt din plastic, 2,3 miliarde, urmate de cele de metal, peste un miliard, iar restul de sticlă.