Un astronaut NASA spune nu ar locui în colonia lui Elon Musk pe Marte: „Ar fi groaznic”

Este bine cunoscut faptul că Elon Musk vrea să înființeze o colonie pe Marte până în anul 2050, iar compania SpaceX face deja demersuri pentru a realiza acest lucru. Obsedat de a găsi noi planete pentru supraviețuire în cazul în care oamenii vor distruge Pământul, Musk visează departe. Un astronaut NASA pe nume Stanley G. este însă de părere că miliardarul nu are idee cât de greu este să trăiască izolat în spațiul cosmic, scrie AutoEvolution.

Dacă planul Musk va reuși , un milion de oameni vor deveni marțieni până în 2050 . Musk crede că acest lucru va deveni inevitabil atunci când resursele Pământului se vor epuiza sau chiar mai devreme de epuizare, deoarece, în opinia lui Musk, oamenii vor distruge, fără îndoială, planeta. Miliardarul nu se așteaptă ca planul să fie ușor și chiar admite că unii ar putea muri. „ S-ar putea să nu te întorci în viață, dar este o aventură glorioasă și va fi o experiență uimitoare ”, a spus Musk anul trecut de Ziua Pământului într- o conversație cu Peter Diamandis.

Astronautul și omul de știință al NASA Stan Love, care a petrecut peste 300 de ore în spațiu, mărturisește că nu s-ar înscrie în misiunea lui Musk pe Marte: „Cred că este posibil? Da. Cred că ar fi plăcut? Nu. Cred că ar fi oribil. Acest lucru se bazează pe o oportunitate pe care am avut-o în timpul biroului de astronauți de a merge în Antarctica”a spus Love pentru US Sun.

Love spune că va trece foarte mult timp până când Marte va putea produce chiar și un măr în miniatură, de mărimea unei mingi de ping-pong, „cu mult mai puțin o nectarină”. Astronautul povestește despre experința sa de 6 săptămâni în Antarctica care este un model pentru această situație: „Cred că cel mai mult timp a stat cineva acolo este de cinci ani continuu, iar apoi au plecat de acolo.”

Stan Love își amintește de întoarcerea sa din Antarctica după șase săptămâni, spunând că mirosul de pământ viu, iarbă și flori „aduc lacrimi în ochi”. Acesta este un motiv bun pentru care el nu crede că oamenii se vor aduna pe Marte în curând, relatează AutoEvolution.