Omenirea a împins planeta aproape de limită, iar efectele le simțim în fiecare zi. Tehnologia poate fi cea care ne readuce pe drumul cel bun și ne schimbă viitorul.

Un bun exemplu în acest sens este reprezentat de o clădire construită la Hamburg. Nu are nevoie de electricitate din exterior deoarece este generată de fațada care are încorporate alge. Bio-reactoarele nu doar produc biomasă, ci și captează căldură solară, în timp ce aerul din jurul clădirii este purificat grație acestora.

Arup, compania preocupată cu “tehnologia relevantă pentru ziua de mâine”

Acesta este unul dintre proiectele unei firme de design din Marea Britanie, pe nume Arup.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

“Chiar am împins limitele la ce este posibil. Am ieșit din zona de confort, am dezvoltat un nou sistem și cred că în acest mod chiar am dezvoltat o lume mai bună. Am dezvoltat o tehnologie care e relevantă pentru ziua de mâine.”, a spus Dr. Jan Wurm.

În Canada găsim o companie numită The Flash Forest. Numele este sugestiv: compania a creat drone autonome capabile să planteze până la 25.000 de copaci pe zi, reprezentând echivalentul muncii pe care ar depune-o 180 de oameni.

Drona e capabilă să scaneze terenul astfel încât să aleagă cea mai bună zonă pentru plantat și apoi să răspândească semințele necesare, iar apoi să verifice zona respectivă pentru a vedea progresul.

“Ceea ce poți să-ți imaginezi pentru viitor este un singur operator care are grijă de 15 drone în timp ce acestea replantează după un incendiu, sau duci totul la nivel global. Au existat multe cazuri de agricultură distrusă sau arsă. Cum mergi să replantezi totul într-un mod eficient din punct de vedere al costului? Aici intervine tehnologia noastră.”, a mai adăugat Dr. Jan Wurm.

Panourile solare transparente, capabile să schimbe lumea

O altă tehnologie capabilă să schimbe total lumea este dezvoltată de ClearVue, o companie din Australia. Aceasta este aproape de a crea primele panouri solare transparente. Cu alte cuvinte, fiecare geam dintr-o clădire ar putea fi înlocuit astfel încât să ajute la alimentarea cu energie, fără a priva persoanele de dinauntru de lumina necesară.

Momentan, ClearVue a creat panouri solare transparente cu o eficiență de 3.3% ceea ce înseamnă că generează 30W pe metru pătrat. Obiectivul: 5% eficiență în următoarele 18 luni.

“Acesta este un concept care există deja de ceva timp. Dacă ne-am da seama cum am putea transforma fiecare bucată de sticlă, fiecare geam, fiecare mașină, fiecare clădire astfel încât să genereze electricitate, atunci am deveni auto-sustenabili într-o asemenea măsură încât am trece toată societatea la un nou nivel.”, a completat Dr. Jan Wurm.