- Persoanele ultra-bogate investesc din ce în ce mai mult în servicii de securitate privată ca răspuns la creșterea criminalității și a riscurilor asociate cu expunerea publică.
- Firmele de securitate oferă o gamă variată de servicii, inclusiv protecție personală, sisteme de supraveghere video și consultanță în evaluarea riscurilor, adaptate nevoilor specifice ale clienților.
- Cererea crescută determină o competiție intensificată între furnizorii de servicii, ceea ce conduce la inovații constante și îmbunătățirea standardelor de securitate.
În ultima vreme, cererea pentru servicii pentru securitatea privată în rândul ultra-bogațior este în trend. Tendința este influențată de o serie de factori, inclusiv creșterea criminalității și preocupările legate de siguranța personală.
Advertisment
Numărul persoanelor care investesc în securitate privată crește considerabil, conform RobbReport. Asta nu se limitează doar la protecția fizică, ci include și soluții tehnologice avansate, cum ar fi supravegherea video și sisteme de alarmă inteligente.
Ce amplifică sentimentele de frică?
Stephan Crétier fondează în pandemie Grupului Strategic Privat (PSG) al firmei de securitate privată Crisis24, în urma unui incident pe o pârtie de schi, în care a fost implicat fiul unei familii înstărite din Canada.
Titlurile zilei
Acest tip de companii vin cu un serviciu de backup la îndemână pentru un grup din ce în ce mai mobil la nivel global, al celor mai bogați din lume, care recunosc incertitudinile care se profilează din ce în ce mai mari oriunde s-ar afla. Tentativele de asasinat a fostului președinte american, Donald Trump, amplifică îndoielile oamenilor.
Și sursele de divertisment prezintă situații periculoase. Serialul Baby Reindeer de pe Netflix și modalitățile de urmărire a unei persoane sau romanul lui Taffy Brodesser-Akner, Long Island Compromise, care povestește răpirea unei familii, sunt doar câteva exemple.
Crétier explică pentru RobbReport de ce 200 de familii plătesc anual 125.000 de dolari pe an pentru securitatea lor. El spune că ideea de a-și extinde ofertele prin PSG a venit din conversațiile pe care le-a avut cu clienții săi despre cât de vulnerabili se simțeau în timp ce călătoreau. Urgențele medicale de acasă ar fi rezolvate de medicii concierge, desigur, dar ce s-ar întâmpla într-un scenariu precum acel accident de schi? „Cel mai mare risc al clienților noștri a fost mai degrabă o problemă legată de sănătatea lor decât de securitatea lor”, spune el. „Este surprinzător cât de mulți oameni sunt gata să plătească între 5.000 și 7.000 de dolari pentru un Romanée Conti, dar când vine vorba de asistență medicală, întorc spatele.”
Antreprenorii mizează pe tech
Doron Kempel adoptă o abordare mai high-tech pentru securitatea clienților. Antreprenorul israelian este fondatorul Bond, un serviciu bazat pe aplicații destinat celor mai bogați din lume, care seamănă cu un bodyguard în buzunar. El se concentrează pe deplin asupra situațiilor riscante și asupra modului de a le face cât mai sigure posibil, iar serviciul său costă până la 3.000 dolari pe an pentru fiecare familie care îl folosește. Aplicația încorporează 14 servicii diferite, pentru situații diferite, explică Kempel.
„În sens psihologic și real, nu ești niciodată singur”, spune el. Activați funcția Monitor Me, de exemplu, și în câteva secunde un agent de securitate de la un centru de comandă va apărea pe ecranul smartphone-ului dvs. și vă va întreba situația. Apoi vă vor ajuta să alertați serviciile de urgență în cazul în care ceva nu merge bine. Puteți opta pentru a vă odihni degetul pe ecran, ceea ce va oferi unui agent actualizări live despre locul în care vă aflați; dacă eliberați acel deget și o parolă agreată nu este introdusă într-un anumit interval de timp, același agent va apărea la un apel video.”
Cererea crescută pentru securitate privată în rândul ultra-bogaților reflectă o preocupare tot mai mare pentru siguranța personală într-o lume în continuă schimbare, care de multe ori pare periculoasă. Tendința va continua să influențeze modul în care sunt oferite serviciile de securitate și va determina dezvoltarea unor soluții inovatoare pentru protejarea celor mai vulnerabili.