• Restaurantul L’Enclume a devenit al 8-lea din UK cu trei stele Michelin
  • Chef Simon Rogan primise a doua stea Michelin în 2013
  • Alte 5 restaurante din Marea Britanie și Irlanda au primit a doua stea

Când visezi că vei ajunge la stele, nu te gândi că e doar un vis. Șansele sunt foarte mari când ești chef bucătar și muncești o viață întreagă. Iată ce înseamnă o stea pentru un chef.

“Oh, Doamne! Vă mulțumesc foarte mult, vă mulțumesc foarte mult. Doamne! Nu am cuvinte…”, a declarat Simon Rogan.

Michelin a anunțat lista restaurantelor din Marea Britanie care au primit o nouă stea. Marea vedetă este L’Enclume. Este doar al 8-lea restaurant din Marea Britanie care ajunge la trei stele Michelin.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Povestea restaurantului din Cartmel, Cumbria a început în urmă cu 20 de ani. Acum, este recunoscut pentru felul în care promovează regiunea. Are propria fermă și toate ingredientele folosite sunt locale. În spatele succesului este Simon Rogan, considerat unul dintre cei mai buni chef britanici. El a explicat rețeta succesului său.

“Este ceva la care am visat toată viața. De când am deschis ușile restaurantului în 2002. Am ajuns acolo, băieți! Am ajuns! Obișnuiam să discutăm despre asta la pub după program, noaptea. Nu erau prea mulți clienți în primele zile, așa că mereu făceam planurile la pub și stăteam acolo și visam ca într-o zi să avem asta.

Îmi place ca citirea meniului să fie ca a unui poem. Să aibă un ritm; lucrurile sunt așezate într-un mod astfel încât să iei în considerare gustul, textura, savoarea. Evident, toate sunt importante, dar am vrut cumva să fie ca o plutire, ca oamenii să aibă cea mai grozavă experiență.”, a povestit Simon Rogan, chef L’Enclume.

În afară de L’Enclume, alte 5 restaurante au primit cea de-a doua stea Michelin: două din Londra, două din Dublin și unul din Țara Galilor. Evenimentul Michelin nu a putut să fie organizat cu prezență fizică. Însă acest lucru nu i-a oprit
să filmeze momentele magice în care au anunțat chefii.

Damien Grey, chef-ul restaurantului Liath din Blackrock, Dublin, nu și-a putut stopa entuziasmul când a primit vestea și a povestit: “Iubim ceea ce facem. Iubim cu adevărat. Iubim când vedem zâmbetele pe chipurile clienților.”