Jeff Bezos investește 3 miliarde de dolari într-un startup. Scopul: prelungirea vieții cu 50 de ani

În ultimii ani, omenirea a luat un avânt considerabil în tehnologie. Avem roboți care explorează o altă planetă, avem echipamente care privesc milioane de ani în trecut și dezvoltăm în fiecare zi tehnologii care să înlocuiască felul actual în care trăim. Rămâne o singură întrebare: Vom fi martori la rezultatele lor?

Provocarea startup-ului, Altos Labs, al lui Jeff Bezos, este de a descoperi tehnici de „regenerare celulară”, care să prelungească viaţa cu 50 de ani față de media actuală. Bezos investeşte 3 miliarde de dolari în acest startup, care îi aparţine din septembrie 2021.

„Dacă ai putea să-ți scrii moștenirea ce ai vrea ca oamenii să citească de pe ea? „Cel mai bătrân om din lume”. Am furat replica, nu este originală. Dar mi-ar plăcea foarte mult, deci hai să lucrăm la asta. Le tot spun prietenilor mei din biotech ‘grăbiți-vă, hai mai repede!'”, a spus Jeff Bezos.

Bezos nu este singurul miliardar cu acest vis. Alături de el îi are parteneri în companie pe miliardarul rus Yuri Milner, precum și pe fostul director al Institutului Naţional al Cancerului din Statele Unite, Richard Klausner, care va conduce comitetul ştiinţific.

Încă din luna septembrie a anului trecut, Altos Labs face recrutări în rândul celor mai respectați academicieni la nivel mondial cărora le asigură salarii considerabile. Dar de ce vrea Jeff Bezos o viață mai lungă? Poate pentru a putea fi martor la cucerirea spațului cosmic.

„Ești foarte norocos dacă ai o carieră, mulți oameni ajung să aibă doar un job. În schimb, eu am fost interesat de rachete, călătoria în spațiu, propulsie, încă de când aveam 5 ani și am petrecut enorm de mult timp gândindu-mă la asta. Nu e ca și cum am avut o alegere în a urma această pasiune. Ea a venit asupra mea. Dar cred că este foarte important să mergem în spațiu ca o civilizație.”, a mai spus miliardarul.