• Industria HORECA subliniază beneficiile sistemului de tichete de masă pe carduri restricționate, inclusiv impactul pozitiv asupra sănătății și performanței angajaților și contribuția la fiscalizarea veniturilor.
  • Organizația HORA avertizează că acordarea de sume de bani ca alocație de hrană nerestricționată ar putea duce la utilizarea acestor fonduri în economia subterană și la pierderi pentru stat, angajați și industria HORECA.
  • HORA solicită Guvernului să consulte industria înainte de a lua decizii care ar afecta întregul sector și susține utilizarea exclusivă a cardurilor pentru a mânca la prânz.

Industria HORECA din România, reprezentată de Organizația HORA, face apel la Guvern să păstreze sistemul de tichete de masă pe carduri restricționate și să ia în considerare importanța utilizării acestor sume pentru a încuraja angajații să mănânce la prânz.

Organizația susține că acest sistem a avut un impact semnificativ asupra sănătății și performanței angajaților în muncă, cu efecte benefice asupra productivității angajatorilor. Argumentul principal este că acordarea de sume de bani ca alocație de hrană nerestricționată ar duce la utilizarea acestor fonduri în economia subterană, în detrimentul obiectivului de a încuraja angajații să mănânce la prânz.

Tichetele de masă există în România din 1998

Tichetele de masă sunt în România din 1998 și au avut beneficii majore pentru angajați, care au integrat mai ușor masa de prânz în comportamentul lor. Din 2020, tichetele de masă sunt acordate exclusiv pe carduri contribuind la digitalizarea restaurantelor și fiscalizarea veniturilor. Cardurile emise în programele sociale ale Guvernului, prin care mese calde erau asigurate pentru categoriile vulnerabile au reprezentat o modalitate de educare a populației să facă plăți cu cardul.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

„Anul acesta ne vedem nevoiți constant să explicăm și să ne opunem public unor modificări fiscale cărora nu le înțelegem sensul. Avem de această dată situația tichetelor, un instrument excelent care și-a dovedit utilitatea și eficiența, fie că vorbim de vouchere de vacanță sau tichete de masă ori cadou. Acestea au generat anual peste 3 miliarde de lei încasări la bugetul de stat, funcționează cu succes de peste 20 de ani în România, iar cel mai important aspect”, a declarat Ion Biriș, președinte HORA.

Industria HORECA spune că tichetele de masă au contribuit la digitalizarea restaurantelor și fiscalizarea veniturilor, reprezentând o modalitate de educare a populației în utilizarea cardurilor. În plus, industria subliniază că tichetele de masă au generat încasări semnificative la bugetul de stat și că sunt un instrument eficient pentru stimularea digitalizării plăților.

Ecuația tichetelor de masă are un impact în performanța companiilor, este demonstrată de peste 60 de ani în lume și trebuie păstrată ca referință de succes și nu restricționată, spune organizația HORA.