- Un restaurant fine dining din București are în meniu parizer.
- Felia de parizer vine împachetată într-o replică a ziarului Scînteia.
Cel mai scump parizer din România se găsește în București. Nu-l căuta în vitrine frigorifice pe la hipermarket. Îl găsești la un restaurant cu specific românesc din Capitală unde ești „oaspete” nu „client”.
Advertisment
Se servește pe un platou de lemn, cu muștar si piure. Înfășurat într-o copertă din fostul ziar comunist de propagandă „Scînteia”. Ultimul preț – 89 de lei. Iar chef Alex Dobre spune că cererea este mare – până la 40 din 100 de clienți aleg parizerul pe ziar.
Alex Dobre, sous chef Kaiamo: „Parizerul pe ziar este un element care face parte din copilăria noastră, în mod special a lui chef Radu Ionescu. La el în familie era un obicei, duminica după antrenament sau după meciul de baschet, să meargă la bunica lui, la Bobo, care a devenit ușor ușor bunica noastră și Bobo îi gătea în fiecare duminică parizer pane cu un piure, cu murături.”