Elon Musk este rugat să ajute la evacuarea Mariupolului

Un comandant al puşcaşilor marini ucraineni, refugiat împreună cu alţi luptători în oţelăria Azovstal din Mariupol, a făcut un apel personal la Elon Musk pentru a-i ajuta pe militari să părăsească în siguranţă oraşul din sudul ţării, care de câteva săptămâni este asediat de invadatorii ruşi.

Solicitarea a fost făcută pe reţelele de socializare.

„Oamenii spun că ai venit de pe altă planetă pentru a-i învăţa pe oameni să creadă în imposibil. Planetele noastre sunt una lângă alta, aşa cum trăiesc eu, unde este aproape imposibil să supravieţuieşti. Ajutaţi-ne să ieşim din Azovstal spre o ţară mediatoare. Dacă nu tu, atunci cine? Dă-mi un indiciu”, a scris Serhiy Volyna pe Twitter, potrivit BBC.

Într-o altă postare pe Facebook, Volyna l-a descris pe Musk ca fiind un „supraom”, cerându-i să ajute la evacuarea către „o ţară terţă”.

Sute de puşcaşi marini, luptători ai regimentului Azov, membri ai Gărzii Naţionale şi poliţişti de frontieră sunt ultimii apărători ucraineni care se adăpostesc de bombardamentele intense ale Rusiei în buncărele subterane de la Azovstal, o zonă industrială vastă.

Până în prezent, Musk nu a comentat apelul comandantului puşcaşilor marini.

Toate încercările de a-i evacua pe luptătorii ucraineni, dintre care mulţi sunt grav răniţi, au eşuat până în prezent. Cu toate acestea, sute de civili au fost lăsaţi să părăsească locul în ultimele zile.