În 2017, apărea pentru prima dată conceptul de modă virtuală. Evident, marile branduri nu puteau sta departe de noua oportunitate.

Gucci, Adidas, Louis Vuitton și Karl Lagerfeld sunt doar câteva dintre numele care au luat cu asalt industria modei digitale prin propriile colecții de NFT-uri. Tommy Hilfiger a participat și la Decentraland Fashion Week, un eveniment virtual dedicat noului segment. Iar prima colecție de NFT-uri de la Adidas a avut vânzări de 22 de milioane de dolari în prima zi. Colecția creată de cofondatorii Dolce and Gabbana a strâns nu mai puțin de 5,6 milioane de dolari la lansare, iar lista poate continua.

România nu se lasă nici ea mai prejos. Artistul AR și 3D, Eliana Bogdan, are o experiență de peste 7 ani în domeniu și a creat ilustrații pentru branduri și diverse celebrități, atât din România cât și la nivel internațional. Acum, Eliana vrea să educe și alți viitori artiști în domeniu.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

“În momentul de față am două proiecte care sunt proiectele mele de suflet – și anume The Virtual Fashion, o nouă experiență de self-expression în care poți, într-adevăr, să ai libertatea totală de a purta niște haine care, în mod normal, fizic, nu ar putea să existe. Am, bineînțeles, și colecții de NFT-uri. Și încă un proiect care este la fel de important pentru mine pentru că are legătură cu educația. Este vorba de un curs de artă digitală, de digital painting, de fapt, care cumva îmi încheie zona aceasta de artă 2D pe care am tot făcut-o în ultimii ani și, pentru că fac această trecere către arta 3D, îmi doresc să închei cu ceva care să rămână și să aibă o valoare, și anume să educ în această zonă de artă.

Este un subiect controversat pentru că lumea nu înțelege exact ce se întâmplă. În 2020 am lansat o colecție de NFT-uri care a fost și prima colecție de NFT-uri de pe cea mai cunoscută platformă care se puteau și purta. Nu erau doar niște NFT-uri pe care le puteai achiziționa și trade-ui, acestea se puteau și purta.

Ceea ce îmi doresc să fac în România este să vin cu acest trend care în America este deja cunoscut, lumea deja începe să înțeleagă, dar pe lângă asta, trebuie să și educ, ca lumea să înțeleagă ce fac, de fapt și ce se întâmplă în această industrie.”, a povestit Eliana Bogdan, artist AR și 3D.