Încă din anul 1938, cercetătorii de la Harvard au început să studieze timp de zeci de ani pentru a găsi răspunsul la întrebarea “Ce ne face fericiți în viață?”. De-a lungul timpului, cercetătorii au adunat rapoartele medicale de la 724 de participanți din întreaga lume și au pus întrebări detaliate despre viața participanților la intervale de doi ani, explică CNBC.

Spre deosebire de opinia generală, rezultatele studiului arată că nu este vorba despre a fi realizat în carieră, a avea bani, a face exerciții fizice regulat și nici despre o dietă sănătoasă . Cercetătorii au constatat că relațiile pozitive din viața noastră sunt cele care ne mențin mai fericiți, mai sănătoși și ne ajută să trăim mai mult.

Cercetătorii spun că relațiile ne afectează fizic, își pun amprenta pe corpul și sănătatea noastră, iar viața noastră socială este un sistem viu care are nevoie de exercițiu permanent, scrie CNBC. Fitness-ul social, după cum îl numesc autorii studiului, este elixirul fericirii și al tinereții. Fitness-ul social constă într-o evaluare a relațiilor noastre sociale, iar sinceritatea în raport cu noi înșine atunci când întocmim lista persoanelor pentru care ne dedicăm timpul este foarte importantă în acest proces. După această evaluare, vom înțelege dacă conexiunile pe care le avem cu cei din jur ne ajută sau nu să prosperăm.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

Cercetătorii amintesc cum atunci când ne certăm cu cineva nu dormim bine și avem o stare de disconfort, iar atunci când cineva ne înțelege și ne ajută reușim să funcționăm mai bine.

Studiul prezintă 7 puncte cheie pe care să ne bazăm când aplicăm formula fericirii sub forma a șapte întrebări pe care să ni le adresăm când clădim relații sociale:

Siguranță și securitate: pe cine ai suna dacă te-ai trezi speriat în miezul nopții? La cine te-ai adresa într-un moment de criză?

Învățare și creștere: Cine vă încurajează să încercați lucruri noi, să riscați și să vă urmăriți obiectivele vieții?

Apropiere emoțională și încredere: cine știe totul (sau majoritatea lucrurilor) despre tine? La cine poți apela când te simți defavorizat și cu cine poți să fii sincer cu privire la cum te simți?

Afirmarea identității și experiența împărtășită: Există cineva în viața ta care a împărtășit multe experiențe cu tine care te ajută să înțelegi cine ești?

Intimitate romantică: te simți mulțumit de cantitatea de romatism din viața ta?

Ajutor (atât informativ, cât și practic): La cine apelați dacă aveți nevoie de expertiză sau de ajutor pentru rezolvarea unei probleme practice (de exemplu, plantarea unui copac, restabilirea conexiunii WiFi).

Distracție și relaxare: Cine te face să râzi? Pe cine suni să vezi un film sau să pleci într-o călătorie și cu cine te simți conectat și în largul tău?