Civilizația se va prăbuși fără petrol și gaze, avertizează Elon Musk

Miliardarul Elon Musk spune că lumea trebuie să continue să extragă petrol și gaze pentru a susține civilizația, dezvoltând în același timp surse durabile de energie: „În mod realist, cred că trebuie să folosim petrol și gaze pe termen scurt, pentru că altfel civilizația se va prăbuși”.

Conform Reuters, în cadrul unei conferințe din Norvegia, fondatorul Testa a fost întrebat dacă țara ar trebui să continue să extragă petrol și gaze, context în care și-s exprimat opinia: „Cred că este necesară o explorare suplimentară în acest moment”. Musk a precizat că generarea de energie eoliană offshore în Marea Nordului, combinată cu baterii staționare, ar putea deveni o sursă cheie de energie: „Ar putea oferi o sursă de energie puternică și durabilă în timpul iernii”, a spus miliardarul.

„Una dintre cele mai mari provocări cu care s-a confruntat vreodată lumea este tranziția la energie durabilă și la o economie durabilă”, a declarat Musk pentru reporteri, menționând că „va dura câteva decenii până se va ajunge în acel stadiu”.

Tot în cadrul conferinței, și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la rata natalității, făcând apel la remarcile pe care le-a făcut într-o postare pe Twitter la sfârșitul săptămânii trecute despre riscurile de „colaps al populației”, relatează Reuters.

„Unul dintre lucrurile mele mai puțin evidente care trebuie să mă îngrijoreze este rata natalității și cred că este important ca oamenii să aibă destui copii pentru a susține civilizația, astfel încât să nu alunecăm”, a spus Musk.