• Aproape 70% dintre Generația Z folosește A.I. pentru sarcini legate de muncă și viața personală.
  • Peste o treime dintre cei care folosesc ChatGPT se simt vinovați din cauza A.I., și sunt îngrijorați de efectele asupra gândirii critice și creativității.
  • 55% dintre reprezentații Gen Z cred că A.I. va avea un impact mult mai negativ decât pozitiv în următorii 10 ani, în special asupra vieții private.

Generația Z are o relație complexă cu inteligența artificială. Deși aproape 70% dintre ei folosesc deja A.I-ul în mod regulat pentru diverse sarcini, mulți sunt conștienți de potențialele riscuri și consecințe ale acestei tehnologii. Sondajele recente arată că, deși Generația Z adoptă inteligența artificială, ei au și îngrijorări serioase cu privire la impactul pe care îl poate avea asupra vieților lor personale și profesionale.

Generația Z folosește pe scară largă A.I.-ul pentru a rezuma documente și întâlniri, a face cercetări, a găsi inspirație și a genera idei. Această generație a crescut odată cu tehnologia și are o afinitate naturală pentru inovațiile digitale. Ei consideră inteligența artificială ca pe o resursă utilă care îi ajută să fie mai productivi și eficienți în activitățile de zi cu zi.

Cu toate acestea, un alt sondaj realizat de EduBirdie arată că peste o treime dintre cei care folosesc ChatGPT și alte instrumente de inteligente se simt vinovați din cauza utilizării acestora. Ei sunt îngrijorați că le-ar putea limita gândirea critică și creativitatea. Aceste sentimente mixte sugerează că, deși Generația Z adoptă A.I., ei sunt conștienți și de potențialele riscuri ale acestei tehnologii.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA

Ce impact are inteligența artificială?

Un studiu al National Society of High School Scholars raportează că 55% dintre reprezentanții Gen Z cred că A.I. va avea un impact mai negativ decât pozitiv în următorii 10 ani. Sunt în special îngrijorați de impactul asupra vieții private, iar 55% cred că inteligența artificială va afecta semnificativ confidențialitatea datelor personale.

Îngrijorările sunt justificate, pentru că apar numeroase provocări tehnice, etice și legale. Companiile care dezvoltă un astfel de sistem inteligent trebuie să lucreze pentru a aborda aceste preocupări și a construi sisteme în care Generația Z și întreaga societate să aibă încredere.

Generația Z are o relație ambivalentă cu inteligența artificială. Deși o adoptă pe scară largă și o consideră utilă, ei sunt, de asemenea, conștienți de potențialele riscuri și consecințe negative ale IA. Pe măsură ce această tehnologie avansează, este crucial să se țină seama de îngrijorările Generației Z și să se lucreze pentru a crea sisteme de IA responsabile și de încredere. Numai astfel IA își va putea atinge întregul potențial de a îmbunătăți vieți și a rezolva probleme globale.