Bill Gates promite un viitor mai bun: „Mai bine să te naști peste 20 de ani decât să te fi născut oricând în trecut”

Sursă foto: Profimedia

Deși Bill Gates avertizează în multe ocazii cu privire la amenințările globale precum schimbările climatice și viitoarele pandemii, miliardarul se declară „foarte optimist” atunci când vine vorba de viitor. Gates spune că orice persoană care se va naște în următoarele câteva decenii va trăi mai bine decât oamenii născuți în orice moment anterior al istoriei, scrie CNBC.

„Sunt încă foarte optimist și cred că ar fi mult mai bine să ne naștem peste 20 de ani, peste 40 de ani, peste 60 de ani decât oricând în trecut”, a spus Gates luni într-un interviu la Institutul Lowy. În octombrie, un sondaj Gallup a constatat că doar 42% dintre americani cred că tinerii de astăzi vor avea „un standard de trai mai bun” decât părinții lor. Acest număr este cu 18 puncte procentuale mai mic decât în ​​2019 și a înregistrat cel mai scăzut nivel de optimism din ultimele trei decenii, potrivit Gallup.

Gates a subliniat progresele în domeniul sănătății publice, menționând că rata mortalității globale în ce privește copiii cu vârsta sub cinci ani a fost redusă la jumătate în ultimele două decenii.

„Cantitatea de inovație pentru îmbunătățirea generală a condiției umane va fi dramatică. Vom vindeca obezitatea, vom vindeca cancerul, vom eradica poliomielita”, a spus Gates.

Gates a lăudat, de asemenea, potențialul tehnologiei pentru energie verde ieftină și eficientă care a luat amploare în ultimii ani și progresele tehnologice care le permit angajaților din domeniul educației și sănătății să poată interveni acum în întreaga lume, scrie CNBC.

Privind înapoi în istorie, este clar că lucrurile continuă să se îmbunătățească, a adăugat el. „Măriți și spuneți „OK, unde eram acum 300 de ani?””, a întrebat Gates. Miliardarul a amintit că durata medie de viață a ființelor umane s-a îmbunătățit considerabil în ultimele trei secole. În 1700, o persoană medie ar fi murit înainte de a împlini vârsta de 40 de ani . Astăzi, speranța de viață în SUA este de 76,1 ani .

„Nu conta dacă erai un rege sau un sărac, erai supus unei mortalități infantile uriașe și unui nivel extrem de scăzut de alfabetizare”, a spus Gates în interviul acordat.