Compania Te-Rox Prod din Paşcani a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri netă de 70,8 milioane de lei (14,5 milioane de euro), în scădere cu aproximativ 20% faţă de anul 2019, când afacerile s-au cifrat la circa 87,3 milioane de lei (17,9 milioane de euro).

Astfel, de la o medie de 722 de angajaţi care lucrau în aceste unităţi locale în anul 2019, anul trecut numărul lor a ajuns la 550. Imediat după preluarea afacerii, suedezii anunţau că vor reloca pe parcurs o parte din producţia din Ungaria şi Lituania în România – care va deveni, astfel, hub-ul central de producţie Holmbergs.

Tot atunci, oficialii companiei arătau că produsele fabricate în regiunea Moldovei se vor distribui pe pieţele din Europa, SUA şi Asia, amprenta globală a Holmbergs.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Raportat la vânzările suedezilor pe anul 2020, pe site-ul companiei se menţionează faptul că cele mai mari procente din afacerile pe anul trecut stau în dreptul pieţelor din UE (47%) şi SUA (46%), piaţa din Asia reprezentând 7%.

Ea s-a alăturat altor doi administratori suedezi, respectiv Landstrom Ring Eva Carina şi Sandell Paer Anders Patrick.

Doina Cepalis a transformat un grajd într-o hală de producție, iar potrivit primarului comunei Ruginoasa, în viitor ar putea fi construită o nouă hală de producție.

Te-Rox Prod plătește o chirie în valoare de 5.000 de euro pe an pentru clădirea concesionată.

Doina Cepalisa vândut in 2020 integral fabricile Te-Rox Prod unui grup suedez. Valoarea tranzacţiei e sub 10 milioane de euro.

Grupul din Paşcani care produce huse şi sisteme de siguranţă pentru scaunele auto pentru copii are trei fabrici, afaceri cumulate de 30 mil. euro şi circa 900 de salariaţi.

Doina Cepalis e la prima afacere imobiliară speculativă, ea activând până acum doar în domeniul producției în care a obținut performanțe remarcabile. Grupul de firme TE ROX-PROD este nr 1 în Europa la producția de scaune auto pentru copii și la centuri de siguranță. Grație succesului TE ROX-PROD . Cepalis s-a clasat pe locul 46 în topul celor mai bogați ieșeni ediția 2018, fiind cotată de TopIasi cu o avere de 12 milioane euro .

După terminarea studiilor, a fost contabil la două firme. După Revoluţie, când avea 29 de ani, a participat la înfiinţarea a patru societăţi pe acţiuni: Moldova SA, Siretul SA, Casa Romascana SA şi Favorit SA, toate desprinse din Întreprinderea Comercială de Stat Mărfuri Alimentare şi Alimentaţie Publică Roman. Doina Cepalis a fost director economic, iar apoi director general şi administrator până în 2000 la S.C. Moldova SA.