„Viața ta e un business”, 26 aprilie 2022

Din 1 octombrie 2020, Adrian Ariciu a ocupat funcția de Chief Executive Officer (CEO). El activează în cadrul grupului german atât la nivel local, cât și internațional, de peste 20 de ani.

În anul 2010, METRO Cash & Carry Romania avea aproximativ 5716 angajați, înregistrand o cifră de afaceri de 1,137 miliarde Euro.

Adrian Ariciu are o experiență extinsă de peste 20 de ani cu puncte forte și concentrare în strategia de afaceri, team building și coaching în industriile de retail și en-gros.

A terminat Academia de Studii Economice din București. Are un doctorat în Economie generală, teza: „Politica mărcilor proprii în alimentație și Retail”

Adrian Ariciu și-a început cariera în METRO Cash & Carry România în martie 2000, în Departamentul Achiziții și Mercantizare pentru Produse Alimentare, ocupând, ulterior, mai multe funcții de management în cadrul companiei precum șef al Departamentului Achiziții Alimente Uscate și sef al Departamentului de Mărci Proprii.

Între 2013 și 2017, Adrian Ariciu a făcut parte din organizația METRO Cash & Carry Ucraina, unde a avut o contribuție decisivă la transformarea modelului de business în comerț.

În septembrie 2013, a fost numit în funcția de director al Departamentului Achiziții Alimente Uscate în cadrul METRO Cash & Carry Ucraina, preluând ulterior, funcția de Director de Achiziții (Director Adjunct Managementul Ofertei) pentru ca în 2015 să devină Director Comercial al METRO Cash & Carry din Ucraina.

În octombrie 2017, Adrian Ariciu a preluat funcția de Director Operațiuni în cadrul METRO Cash & Carry România, înainte de a fi numit, în iulie 2018, Director Comercial al METRO Cash & Carry Rusia, cu atribuții directe în zona de management de categorii, prețuri, marketing și aprovizionare.

„Sunt onorat și, în același timp, bucuros de această numire în funcția de CEO al METRO Cash & Carry România. Este o responsabilitate uriașă, mai ales că trebuie să asigurăm evoluția business-ul în condiții de maximă siguranță pentru angajați și clienți deopotrivă.”

De asemenea, are responsabilitate totală P&L pe vânzări și venituri. Dec 2014–Sep 2015 Deputy Offer Management Director – Metro Cash & Carry: Direct responsabil pentru Category Management, Marketing, SCM, Merchandising.