Simona Cocoș are peste 25 de ani de experiență în industria farmaceutică. A absolvit Facultatea de Chimie, specialitatea inginerie chimică și deține un MBA în Management și Strategie. Activează în domeniul farma din 1995, perioadă pe parcursul căreia a deținut diverse funcții în vânzări și marketing, precum și poziții regionale în cadrul Zentiva.

Din 2009 este director general al Zentiva România și Moldova, iar din mai 2020 coordonează activitatea grupului de companii Zentiva în România și Republica Moldova.

Decizia vine în urma încetării mandatului lui Nicholas Robert Haggar, în urma demisiei acestuia din funcţiile de membru şi Presedinte al Consiliului de Administratie. El a fost numit la conducerea CA în decembrie 2019.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Acţionarii au decis şi desemnarea lui Kevin Joseph Clifford ca administrator provizoriu, din 19 august .

Compania este controlată de grupul Zentiva (95,9%) deţinut de fondul de investiţii Advent International, prezent şi pe piaţa locală cu o fabrică în Bucureşti (Sicomed). Acţiunile SCD se tranzacţionează în scădere cu 7% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 369.422 lei, emitentul ajungând la 1,8 mld. lei capitalizare.

Cele două fabrici locale Zentiva Bucureşti şi Labor­med Pharma contribuie cu peste 10% la veniturile totale realizate de grupul Zentiva, din datele anterioare oferite de companie.

Zentiva România a încheiat 2020 cu  afaceri de 602 mil. lei, o creştere de peste 7% faţă de anul precedent, şi profit de 61,3 mil. lei, în creştere cu 40% faţă de 2019, potrivit datelor din raportul financiar preliminar al companiei.

Simonei Cocoș îi revine responsabilitatea de a reprezenta producătorii de medicamente generice și biosimilare în relația cu autoritățile, cu obiectivul declarat al APMGR de a susține creșterea accesului la medicamente moderne și eficiente pentru pacienții români. Ea preia mandatul de la Adrian Grecu, Director General Viatris România, care a fost președinte APMGR timp de 2 mandate. În același timp, Adrian Grecu va rămâne în bordul APMGR.

S-a alaturat companiei Sanofi in anul 1995, in cadrul careia a ocupat pe rand functiile de Sales Administration Assistant (1995-1997), Sales Administration Manager (1997) si Product Manager (1997-2001). Dupa fuziunea Sanofi cu Synthelabo, a devenit Group Product Manager Sanofi-Synthelabo (2001-2003) si Marketing Manager Sanofi-Synthelabo (2003-2004).

Zentiva este o companie farmaceutică cu sediul în Praga, Republica Cehă. Compania dezvoltă, produce și comercializează o gamă largă de medicamente generice și OTC-uri.

Zentiva are peste 4 500 de angajați în întreaga Europă și deține trei fabrici de producție, în Praga, București și Ankleshwar.

În prezent, grupul Zentiva, care în anul 2020 se afla în top 3 companii farmaceutice în funcție de valoare din România, exportă din fabrica românească în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Rusia și altele.

Compania este cotată la Bursele de Valori din Praga și Londra, iar Zentiva România este listată la Bursa de Valori București.