(P) A CA SĂ VISĂM. Ce materiale de construcții poți folosi la scările interioare?

Ce materiale de construcții poți folosi la scările interioare? Când începi un astfel de proiect, trebuie să ții cont și de rolul practic, dar și de cel estetic.

Scarile interioare, la fel ca si holurile, sunt cele mai circulate spatii dintr-o locuință. De aceea, criteriile practice după care se face alegerea tipurilor de acoperire sunt rezistența la uzură și trafic.

În același timp, întreținerea scărilor trebuie să fie ușoară. Deci materialul folosit trebuie să se curețe ușor și să fie rezistent la umezeală.

Poți placa cu același material atât treaptele cât și contratreptele. În acest caz obții un rezultat simplu și unitar. Dar ai și varianta de a placa doar treptele și atunci contratreapta o poți doar finisa și vopsi.

O primă variantă ar fi: treapta poate fi placata cu lemn, iar contratreapta vopsită. Alte variante preferate preferate pentru scările interioare sunt plăcile din piatră naturală.

De exemplu: marmura, granit sau travertin. Sunt ușor de îngrijit, le găsești în dimensiuni mari, astfel poți crea un ambient elegant și nu se demodează niciodată. În plus, ai o bogată gamă de culori din care să alegi.