Performanța nu poate fi o scuză pentru lipsa manierelor sau pentru comportamente antisociale.

Când am început cariera mea în organizații am auzit de conceptul “brilliant jerks”. Adică oamenii care au performanțe spectaculoase, însă nu fac nici un efort să se integreze în echipă, mai mult se comportă de parcă pentru ei nu există reguli.

3Managerul care mi-a zis de concept îmi zicea admirativ. Parcă tânjea să aibă un astfel de high performer în echipă.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

După mulți ani, în care am intrat și eu câteodată în acest rol, mi se pare că nici unrezultat nu poate justifica astfel de comportamente.

Conceptul de brilliant jerks poate exista doar în organizații cu culturi nesănătoase, deseori toxice chiar. În organizații sănătoase tolerarea unor astfel de comportamente va degrada cultura și va afecta performanța organizației. comportamente toxice vor reduc eficiența, vor potența plecările voluntare, vor reduce motivația și sănătatea mentală a angajaților și pe termen lung vor afecta reputația companiei.

Niciodată performanța unui om, indiferent cât de bun ar fi acel om, nu merită să sacrifici poțențiala performanță a unei echipe întregi.

Iar mesajul care se transmite în astfel de culturi este că oamenii nu contează, ci doar cifrele. Indiferent de cum se obțin ele.

felul în care muncim se va schimba, iar noi păutem să contribuim ca această schimbare să fie în bine.