De obicei avem o părere proastă despre conaționalii noștri, despre românii cu care ne intersectăm, cu care lucrăm, mai ales la adresa șefilor, cu care ne izbim când mergem în afară. Îi considerăm nespălați, needucați, țărani, maneliști, bombardieri, țepari, hoți. În general avem o părere proastă despre vecinii noștri, ca să nu spunem prietenii noștri.  Știți cine are cea mai bună părere despre români? Bancherii. Mădălina Teodorescu, vicepreședinte BRD, a spus la ZF Live că românii, ca persoane fizice, sunt în topul celor mai buni plătitori ai ratelor la credite luate de la bancă din foarte multe țări analizate. Iar acest lucru se vede cel mai bine când apar crizele economice.
Deși în ultimul an, pe medie, ratele la credite ipotecare/imobiliare au crescut cu 60-70%, românii au strâns din dinți și și-au achitat ratele cu conștiinciozitate. O asemenea creștere a ratelor într-o perioadă așa scurtă de timp e greu de dus pentru oricine, mai ales că salariile nu au crescut nici măcar la nivelul inflației, de 16%. În ciuda acestei situații, care ar fi dărâmat pe oricine, românii și-au plătit ratele cu responsabilitate. După ce își iau salariul, românii plătesc întâi rata, apoi lumina, gazele, apa, dau bani la fondul clasei pentru copii și apoi se uită să vadă ce rămâne.
Pentru că românii și-au plătit ratele în totalitate și la timp, băncile nu au probleme în această criză, au înregistrat veniturile din dobânzi, nu au înregistrat plăți restante, nu se confruntă cu credite neperformante și nu au pierderi, ci chiar fac un profit foarte bun.
Așa că băncile din România, care în bună parte au acționari străini, au o părere foarte bună despre români. 

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU