Brașovul este deschis pentru business, iar primarul Allen Coliban a spus la ZF Investiți în România că-i așteaptă pe investitorii strategici cu o platformă industrială de 50 de hectare, pe locul unde este CET Brașov.

Galațiul este deschis pentru business, iar Ionuț Pucheanu, primarul orașului, spune că administrația este prietenoasă cu investitorii, le oferă tot felul de avantaje, numai să vină acolo.

„Vrem să facem din Galați un port multi nodal mai ales că se va deschide podul dintre Galați și Brăila”, spune primarul.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

„Împreună cu Brăila suntem cea mai aglomerată zonă după București, iar acest lucru ar trebui să fie de interes pentru investitori”.

Focșani este deschis pentru investitori. Cristi Valentin Misăilă, primarul din Focșani, vrea să aducă universități din țară care să deschida filiale acolo.

„Vrem să dezvoltăm și un campus universitar pentru a atrage studenți, pentru a accesa noua generație”, spune el.

Dacă ai tineri, dacă ai școli, dacă ai ingineri, dacă ai forță de muncă mai bine pregătită, vor veni și investitorii.

În anii ‘90 nu ne vindeam țara pentru că investitorii străini, care veneau atunci de bună voie, nu erau buni.

Așa s-a distrus o bună parte din economie.

Acum, autoritățile locale, pentru că pe cei de la București nu prea îi mai interesează, ar face orice pentru a atrage investiții. Fără investitori străini, care să atragă apoi și investitorii români, este greu să se ridice zona din punct de vedere economic. De aceea avem aceste decalaje mari în economie.

Problema este că investitorii străini nu mai dau buzna în România. Chiar în 2021, după 30 de ani, capitalul social subscris de acționarii străini în firmele românești a fost negativ.

Acum 30 de ani nu ne vindeam țara, acum să vedem cine o mai cumpără.