Premierul Florin Cîțu anunță că România are cea mai rapidă revenire după o criză economică din ultima sută de ani. Iar acest lucru se datorează activității bune a Guvernului pe care îl conduce.

Datele statistice susțin afirmația lui Florin Cîțu, dar ce facem cu această creștere economică, care dă în clocot, pentru că în spatele ei se acumulează deficite macroeconomice importante, care sunt mai mari decât cele înregistrate în criza de acum un deceniu.

La un moment dat, aceste deficite ne vor exploda în față, dacă Guvernul și BNR nu încep corecția lor, acum când se poate.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Deși de mai bine de un deceniu avem o creștere economică senzațională, dincolo de economie nu s-au întâmplat foarte multe lucuri.

Administrația publică este la fel, fanariotă și lacomă, plus că sunt prea mulți oameni care lucrează la stat.
Sănătatea este într-o criză continuă și aici nu este vorba de bani, ci de organizarea sistemului. Iar într-un deceniu nu s-a făcut nimic, ci doar s-au înghițit peste 50 miliarde euro.

Cultura este cum este, iar Educația nu știu dacă a înregistrat vreun progres.

Din cei aproape 150.000 copii care au terminat clasa a opta, numai 56% au obținut o notă peste 5 la matematică, plus că 16.000 de copii pare că au abandonat școala pe parcurs.

Dintre cei care au terminat liceul, numai 75% au intrat în Bacalaureat, iar dintre aceștia numai 60% au luat examenul.
Toată această rămânere în urmă a Educație ne va costa peste ani, când economia va rămâne în bună parte cu joburi mai puțin calificate. Să nu uităm că România este pe penultimul loc în Europa în privința celor care au studii superioare.
Așa că această revenire economică este extraordinară, dar ce facem cu ea, ca să se ducă și într-o revenire a Educației?