Conform programului autorităților, România ar trebui să vaccineze anti-Covid-19 20.000 de persoane pe zi. În acest ritm, populația României s-ar imuniza în 2-3 ani, deci ar fi un dezastru din punct de vedere uman, psihic, social, politic, dar în primul rând economic.

Dacă autoritățile române nu pot vaccina mai mult de 20.000 de oameni pe zi pentru că nu sunt în stare să organizeze mai bine și mai multe centre de vaccinare, pentru că nu sunt în stare să-i convingă pe cei din linia întâi să se vaccineze, pentru că nu sunt în stare să explice ce înseamnă această vaccinare pentru bunici, părinți, copii, pentru noi toți, pentru România, atunci să-i importăm pe cei din Israel, care au ajuns să vaccineze 150.000 de oameni pe zi, iar într-o săptămână au vaccinat 1 milion de oameni. Să ne învețe alții cum să facem, cum să vaccinăm mai repede, mai bine.

Foarte puțină lume înțelege că fiecare zi de anti-vaccinare înseamnă o zi pierdută în business, în revenirea economiei din cea mai neașteptată criză din istorie. Dacă economia nu-și revine mai rapid, antreprenorii români, companiile românești, afacerile românești, care sunt zeci de mii și sute de mii, se vor preda, vor intra în insolvență, vor intra chiar în faliment, se vor închide, iar patronii își vor îndemna angajații să se ducă să-și caute de lucru la stat, acolo unde salariile sunt plătite la zi, fără probleme și integral, din împrumuturile pe care le face guvernul în fiecare zi. Dacă se închid afacerile românești, cine va mai plăti impozite și taxe la stat?

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

O zi pierdută în business înseamnă pierderi cuprinse între 200 de milioane și 1 miliard de euro. În 2020 România a pierdut cam 70 de miliarde de euro din cifra de afaceri totală realizată de companii. În schimb guvernul, pentru a ține economia la suprafață ca să nu se înnece, s-a împrumutat cu 100 de miliarde de lei, adică 20 de miliarde de euro. În 2021 guvernul mai trebuie să împrumute 100 de miliarde de lei pentru a acoperi deficitul bugetar, asta dacă economia va crește cu 4-5%. În 2022 vor urma alte împrumuturi de 100 de miliarde de lei. Acest lucru însă nu poate continua la nesfârșit. Pentru că vine factura de plată.

Incapacitatea autorităților – plătite din banii voștri, din taxele și impozitele voastre – de a ajunge la cel puțin 100.000 de persoane vaccinate pe zi, ne va costa enorm. Bani pentru care îi veți plăti voi.