Claudiu Buciu, primarul din Lugoj, a descoperit că o asistentă de la spitalul local era pontată la muncă în România, dar în realitate, ea era la muncă în Germania. Preventiv, asistenta își depusese cererea de concediu la sefa ei de la spitalul din Lugoj, și doar dacă existau întrebări sau controale, cererea de concediu era depusă oficial.

Eu cred că astfel de cazuri sunt foarte multe în România, unde angajații la stat sunt pontați ca fiind la muncă, dar ei lucrează în altă parte. Dacă s-ar face controale la șoferii de pe Uber, Bolt sau Free Now, am descoperi cu zâmbetul pe buze că mulți șoferi sunt pe stradă cu clienții, în timp ce ei sunt în orele de program de la stat.

Beatrice Muller, managerul spitalului Marius Nasta din București a răbufnit duminică seară, după scurt-circuitul înregistrat la acel spital: „Avem un pompier, angajat la spital, care de fapt, de 6 luni, stă numai prin concedii medicale și de odihnă. Nu am ce-i face. Legislația trebuie schimbată pentru că sunt multe situații de acest gen, în care ai vrea să schimbi o persoană, dar nu poți”.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

În România, o tară săracă, sunt categorii profesionale care lucrează la stat- polițiști, judecători, procurori,- care pot să iasă la pensie la 48 de ani, iar apoi să se reangajeze la stat pe o poziție similară.

Pornind de la cazul asistentei de la Lugoj, care îi ține locul o altă colegă cât timp ea era în Germania la muncă, se poate spune că cel puțin o tremie din angajații la stat sunt în plus și dacă ar pleca, nu ar fi nicio problemă.

Numai guvernul și partidele politice nu vor să vadă acest lucru pentru că și ei fac parte din același sistem. În acest moment la stat sunt 1,249 milioane de angajați cu 14 mii mai mult decât acum un an. Salariile celor care lucrează la stat costă guvenul 110 miliarde de lei, din care sporurile sunt de 64 miliarde de lei.

În discurs, premierul Florin Cîțu este revoltat față de ce fac cei care lucrează la stat și care ne costă atât de mult. Dar în realitate nu face nimic, pentru că și el este prins între interesele de partid, interesele diferitelor categorii profesionale și prevederile legislative.

Așa că nimeni nu vrea să se uite la ce fac cei 1,249 milioane de angajați care lucrează la stat. Bine că nu sunt toți la muncă în Germania!