Marcel Ciolacu, de data asta in fruntea Guvernului, constata cu stupoare ca in ultimii 5 ani s-au produs 550 de modificari ale Codului Fiscal, facute prin 100 si ceva de legi, Ordonante si OUG.
Legislatia fiscala seamana cu o strecuratoare prin care curg miliarde de euro printr-un sistem de exceptii fiscale aberante, a afirmat cu nonsalanta premierul Ciolacu.
Problema este ca o buna parte din aceste exceptii fiscal aberante au fost date de PSD cind era la guvernare, iar Marcel Ciolacu le-a sustinut, aprobat si votat.
Romania a ajuns in situatia bugetara critica de astazi si cu ministrii de finante pusi de PSD. Bugetul catastrofal din acest an, unde se estimeaza o gaura bugetara suplimentara pe tot anul de 43 de miliarde de lei, inn plus fata de deficitul bugetar aprobat de 64 de miliarde de lei, a fost facut cu un ministru PSD la Finante.
Toate lumea constata ca situatia bugetara este critica, dar de 4 luni premierul si Guvernul Ciolacu nu au fost in stare sa vina cu ceva concret, astfel incat companiile, antreprenorii, economia sa stie ce sa faca mai departe. Este o iluzie sa credem ca putem scapa fara cresteri de taxe si impozite, mai ales ca Romania are un nivel scazut al fiscalitatii pentru companii.
Premierul Ciolacu crede ca va rezolva gaura bugetara prin impozitarea suplimentara a profiturilor obtinute de banci si impozitarea multinationalelor care exporta profitul din Romania si nu platesc impozit . Pentru public da bine, dar nu va fi sufficient pentru buget.
Romania are o sita bugetara pentru ca partidele, guvernul, liderii politici care constata acum cu nonsalanta ca nu avem bani, au creat aceasta sita bugetara. In timp toate aceste aberatii fiscale date de partide si de Ciolacu  au fost platite din buget prin cresterea datoriei publice, care acum incepe sa usture. 
Cum spun bancile si bancherii care ne imprumuta, nu exista free lunch, adica masa pe gratis. Cine tot o plateste cindva si cumva. Si fiind vorba de buget, voi si noi, platim masa pe care au dat-o si au mincat-o altii.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU