„Ești în business” de la ora 11.00, cu Maria Boghiu, 9 septembrie 2021

PRIVEȘTI INTELIGENT LUMEA

Facebook și Ray-Ban își vor prezenta astăzi ochelarii inteligenți pe care i-au creat împreună. Prețul și caracteristicile detaliate sunt un mister momentan. Ochelarii se numesc Ray-Ban Stories și se aseamănă cu modelele clasice ale brandului de ochelari.

MODEL 3 TESLA AR PUTEA FI HIBRID

Tesla full eletrică sau hibrid? Ce ar fi mai comod pentru nevoile tale? Tesla ar putea transforma cel mai bine vândut sedan electric, Modelul 3, într-o mașină hibrid. Motorul pe benzină ar fi unul auxiliar, menit să încarce motorul electric. Ar putea atinge distanțe de 100 de kilometri cu 2 litri de benzină. Consumul de energie este de 7,3 kilovati la 100 de kilometri.

UCRAINA LEGALIZEAZĂ BITCOIN

Ucraina legalizează bitcoin. Parlamentul ucrainean a adoptat o lege care legalizează și reglementează criptomoneda. Proiectul a pornit în 2020 și acum se îndreaptă spre biroul președintelui. Până acum, bitcoin era tolerat. Cetățenii puteau cumpăra sau schimba cripto, dar companiile și bursele din domeniu erau supravegheate vigilent.

ACȚIUNILE UIPATH AU SCĂZUT SUB PREȚUL LISTĂRII

Acțiunile UiPath nu se mai opresc din scădere. S-au depreciat puternic pe bursa americană și au coborât, în premieră sub prețul de lansare. Ieri, în jurul orei 20, ora noastră, titlurile s-au depreciat cu peste 10% și au ajuns la 55 de dolari. Prețul de listare a fost de 56 de dolari la debutul pe Bursa de la New York. Ca fondator și principal acționar Uipath, Daniel Dines pierde momentan 730 de milioane de dolari din avere de 6,92 de miliarde de dolari

EGOLD AJUNGE ÎN PANAMA

Sibienii de la Elrond Network ajung în Panama. După El Salvador, Panama ar putea adopta o criptomonedă ca monedă oficială. EGold, criptomoneda românească, este una dintre cele două propuneri de lege ale statului. Aici, Elrond a fost luată în considerare drept o rețea de cripto de performanță care poate procesa 15.000 de tranzacții pe secundă, mai mult decât Bitcoin și Ethereum. În prima fază a legii, au fost propuse mai multe criptomonede printre care Bitcoin, Ethereum și Tether. După anunț, Elrond a crescut cu 29% și a ajuns, la ora 9 în această dimineață, la peste 200 de dolari. Bitcoin a scăzut cu 10 % după ce a fost adoptat de El Salvador.

AGROLAND LISTEAZĂ OBLIGAȚIUNI LA BVB

Obligațiunile Agroland Agribusiness intră astăzi la tranzacționare pe bursă. Compania care vinde produse pentru agricultura eco a atras in plasamentul privat 10 milioane de lei de la investitori. Agroland Agribusiness estimează pentru primul semestru din 2021 o cifră de afaceri de 13,3 milioane lei, în creștere cu 33% față de aceeași perioadă a anului trecut.

POȚI CUMPĂRA OBLIGAȚIUNI VERZI EUROPENE

Comisia Europeană a anunţat că va vinde obligaţiuni verzi în octombrie pentru a atrage fonduri pentru reforme şi investiţii verzi în statele membre ale Uniunii Europene. Valoarea totală a obligațiunilor eco este de 250 de miliarde de euro.

CITY INSURANCE RISCĂ FALIMENTUL

City Insurance riscă falimentul mai mult ca niciodata. Liderul pieței de asigurări nu a primit cele 150 de milioane de euro, bani din majorarea de capital, de la investitorul olandez i3SP. Dacă nu se va ajunge la o soluţie şi acţionarii nu vor aduce banii necesari, City Insurance va intra în faliment. Consiliul Autorității de supraveghere Financiară analizează situația.

TWITTER VREA DISCUȚII ÎN GRUP

Twitter testează o nouă funcție numită Communities, care va permite utilizatorilor să formeze un grup pe subiecte comune. Noua opțiune este similară cu grupurile Facebook. Primele comunități lansate sunt despre vreme, adidași și animale de companie. Scopul Twitter este de a-și mări numarul de utilizatori si a creste profitul la 7,5 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2023.