Iti vine sa crezi ca betonul din structura casei tale iti poate afecta sanatatea?
Ei bine, cimentul alb, asa cum il stii si tu, cel care se foloseste in producerea betonului, este foarte daunator tie si mediului, reprezentand 8% din emisiile globale de dioxid de carbon. Din nefericire, se anticipeaza ca productia sa va creste colosal in urmatorii 30 ani. 4 miliarde de tone de ciment sunt produse anual. Daca industria cimentului ar fi o tara, ar fi pe locul 3 la cea mai mare emitatoare de dioxid de carbon din lume!

Dar hai sa vedem jumatatea plina a paharului. Exista alternative la ciment, iar HEMPCRETE este una dintre ele.

HEMPCRETE, sau betonul de canepa, este un material 100% natural si sustenabil. Fiind un amestec de fibre de canepa cu var si apa, el este biodegradabil, si da nastere la niste caramizi care sunt de 8 ori mai usoare decat betonul. La fel ca acesta, hempcrete poate fi turnat pe santier sau poate fi prefabricat in panouri. El previne umezeala si nu este deloc atractiv pentru termite, facand-ul un material excelent pentru compartimentari interioare. Datorita micilor bule de aer din structura sa, acest material are proprietati termo-acustice extraordinare, devenind perfect pentru izolatii. El regleaza umiditatea din atmosfera, inhiba aparitia acarienilor si este rezistent la foc.

Titlurile zilei

LE-O DĂM ÎN VOT!
CE SE ALEGE DE BUSINESS?
CE VOR DEZOLTATORII DE LA GUVERN?
CNA CERE DEMISIA LUI BOGDAN IVAN
MERGI FĂRĂ VIZĂ ÎN SUA
DOI CANDIDAȚI CER ANULAREA PRIMULUI TUR

Chiar dacă nu este comercializat încă la scara larga, sa știi ca găsești  beton de cânepa și in România. E adevărat, doar sub forma de pulbere care se prepara apoi in santier. Insa dacă îți dorești o casa ecologică, cu siguranța e o soluție de succes!