Nu îi înțeleg pe patronii din HoReCa. În loc să stea pe la ușile guvernului și ale ministerelor, așteptând bunăvoința celor aflați la putere care astăzi îi închid, mâine îi deschid și apoi îii închid din nou, patronii hotelurilor, restaurantelor și cafenelelor și-ar fi făcut mai bine un partid și ar fi candidat la alegerile din decembrie.

Dacă în primăvară au fost închise, în vară ar fi avut tot timpul să se organizeze, pentru că era clar că din toamnă HoReCa va fi închisă din nou din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19.

Cei din HoReCa spun că în acest sector lucrează 400.000 oameni, care înseamnă 400.000 de voturi. Dacă i-am aduna și pe clienții care își pierd locul preferat după această nouă închidere, s-ar mai aduna încă 100.000 de voturi.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

Cu 500.000 de voturi iei 5% și intri în Parlament. Apoi este invitația la guvernare, pentru că așa se formează o majoritate stabilă. Dacă ar fi avut această putere a voturilor în spate, HoReCA nu ar fi fost închisă, plus că patronii ar fi obținut și Legea bacșișului.

Dar problema este că guvernul nu are frică de patroni, pentru că sunt prieteni toți cu toți. Guvernul are însă frică de angajați, pentru că sunt mulți.

Dar cine să-i organizeze, dacă cei din HoReCa sunt ocupați să scrie e-mailuri lungi care intră în “junk” la guvern, în loc să treacă direct la acțiuni adevărate, nu la declarații de presă.

Cei din HoReCa nici nu știu ce putere politică ar putea strânge.

Paradoxal, IT-iștii, care au o pondere triplă în economie, nu ar intra în Parlament.