Economia Rusiei tremură din cauza sancțiunilor impuse de Occident. Dar în orice criză apar și oportunități. Câștigători și pierzători. Când vorbești de război, ajungi tot la cifre. Și trebuie să merite. Revista Time scrie că statele spre care se îndreaptă banii retrași din Rusia vor avea creșteri economice mai mari decât cele prognozate. Cum se poate dezvolta România în aceste condiții, dar și care sunt sectoarele care pierd aici, discutăm în curând cu Cristian Hostiuc, director-editorial la ZF.

Vorbim tot de oportunități. Ce şanse are România, cel mai mare producător de floarea-soarelui din UE, să suplinească din exporturile de ulei ale Ucrainei, când vestul începe să dea ulei cu raţia? Procesarea este singurul răspuns. Cum poate juca țara noastră un rol important și pe piața europeană a uleiului vegetal, afli imediat la „Ce câștig azi?”.

Și… într-un conflict în care este angajată lumea civilizată, cel mai mare exchange de criptomonede din lume nu își blochează serviciile pentru ruși. Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, spune că Putin nu înseamnă toată Rusia. Că sancțiunile trebuie aplicate doar autorităților ruse. Dezvoltăm subiectul puțin mai târziu.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Dacă tot ai menționat de Economia rusă care tremură, am și eu pe cineva în aceeași situație. Mai exact, McDonalds. Astfel, dintre toți giganții fast food, Mcdonalds a rămas singurul tăcut cu privire la invazia rusă și nu a anunțat intenția de a se alătura companiilor care au părăsit Rusia. Iar posibilitatea extinderii războiului în Europa, face compania să ”tremure”, mai ales că vânzările europene reprezintă un sfert din vânzările sale la nivel global.

În același timp și turismul din România stă ca pe ace. Operatorii din turism spun că deşi premisele erau pozitive şi se aşteptau la o revenire a incomingului, războiul vine ca o nouă lovitură. În condițiile în care România este percepută ca destinaţia turistică la graniţa cu războiul.

Și… nu știu ce ai face tu, Teona, cu un număr mare de Bitcoin, echivalentul a 4 milioane de dolari, dar pot să-ți spun ce a ales președintele El Salvador să facă. A aprobat investiția în primul spital veterinar public. O instituție complexă, echipată complet cu aparatură inteligentă, unde proprietarii animalelor de companie nu trebuie să plătească pentru serviciile primare. Mai multe detalii imediat pentru că începem.