Conflictul Rusia-Ucraina îi face pe oameni să scoată leii sau euro din depozite. La casele de schimb valutar, care trăiesc din ceea ce vinde populaţia cererea de euro crește rapid, iar oferta scade în echivalent. Vorbim despre asta cu Fini, puțin mai târziu.

Jerome Powell, Președintele Rezervei Federale a SUA spune că industria cripto trebuie reglementată pentru a împiedica utilizarea activelor digitale în finanțarea terorismului și alte infracțiuni.

Un număr de 600 de companii din Rusia sunt înregistrate în România, arată datele de la Registrul Comerţului. Însă, pe lângă acestea, multe dintre afacerile rusești de la noi nu figurează ca investiţii directe ruseşti, pentru că sunt controlate de firme înregistrate în Olanda, Germania, Elveţia sau în alte ţări. Dezvoltăm subiectul puțin mai târziu.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Mă întreb câte investiții rusești controlate de firme din alte state figurează în China. Și câte vor apărea în viitorul apropiat. Beijing-ul îi face, încă, jocul lui Putin. Dar perspectiva sancțiunilor apasă tot mai greu. Până unde este dispus Xi Jingping să meargă pentru “cel mai bun prieten al său”, cum l-a numit pe Putin în trecut? Vorbim imediat la Ce Câștigi azi.

China pare un aliat destul de loial, dar criticile vin din interior. Copiii oligarhilor ruși apropiați lui Putin susțin Ucraina pe rețelele de socializare și acuză regimul de la Kremlin pentru invazia asupra uneițări simple și pașnice. Calul troian este aproape.

Tot din sfera consecințelor conflictului din Ucraina: A crescut exponențial numărul de închirieri de locuințe pe platforme de tip Airbnb și Booking. La  fel și reglementările din România. Dacă ai un apartament prin AirBNB, Booking sau o platformă similară, va trebui să-l clasifici pentru a-l închiria.