Cântărește peste o tonă și arată ca un robot futurist din filmul Transformers. Nu își poate schimba forma, dar transformă business-ul. Taurul Cripto, vedeta evenimentului Bitcoin 2022 din Miami, face furori în piață, după ce a fost inaugurat de primarul Suarez în aplauzele publicului. Este echivalentul taurului de pe Wall Street care semnifică creșterea puternică a burselor. Suarez și-a dorit un monument similar în Miami, pentru că orașul lui crede în Bitcoin ca inovație în business și investiții. Proprietari locali de restaurante și de iahturi din încep să accepte, la cererea cienților, plățile în active digitale. Cât de puternic poate să devină Taurul Cripto ca simbol economic, afli la „Ce câștig azi?”.

Comisia Europeană propune implementarea directivei care cere publicarea salariilor în anunţurile de angajare. Scopul ei? Egalitatea salarială între femei și bărbați, pentru același tip de muncă prestată. Prin asta, angajatorii ar fi obligați să publice, în anunțurile de angajare, intervalele minime și maxime ale salariilor pe care le oferă. Totuşi, salariile sunt încă un subiect tabu în România, iar publicarea lor ar fi o măsură care poate crea conflicte interne în organizaţii.

SeedBlink, platformă de investiţii în start-up-uri de tehnologie, se pregăteşte de lansarea unei pieţe secundare, prin care investitorii pot tranzacţiona între ei activele pe care le deţin. Astfel cresc şansele de a lichida investiţiile din portofoliu. Proiectul va fi lansat la finalul acestui semestru, potrivit informaţiilor transmise de oficialii SeedBlink.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

FedEx Express, companie subsidiară a celui mai mare transportator express din lume FedEx Corporation, vine în România și își extinde servicile de comerț online internațional cu livrare în zi definită. Reprezentanții FedEx Express Europa au spus că “Vânzările online la nivel global sunt preconizate să depășească 5 mii de miliarde de dolari în 2022 și va ajunge până la 7 mii de miliarde de dolari în 2025”.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din țară,  vrea să cumpere 3 societăți de furnizare nu doar una. Compania cere acordul în convocarea Adunării Generale a Acționarilor. Prima țintă este Electrica Furnizare, cu 3 milioane de clienți.

Marea întrebare a anului – cum va evolua preţul imobiliarelor şi, în paralel sectorul construcţiilor – îşi caută un răspuns. În termeni de investiţii, 2022 ar putea aduce un record. Poate atinge un miliard de euro. În perioade de incertitudine, activele imobiliare sunt privite ca investiţii de refugiu, pentru că oferă protecţie împotriva inflaţiei şi prezintă flexibilitate la schimbările din economie. Tendinţa este valabilă şi pe piaţa rezidenţială, unde oferă randamente confortabile. Deşi în urcare, preţurile locuinţelor din România sunt printre cele mai scăzute din Europa, potrivit analizelor Deloitte, astfel că mai există perspective de creştere pe termen mediu.

AROBS Transilvania Software, companie românească de IT, listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, preia subsidiara locală a companiei suedeze de software şi servicii IT Enea, cu afaceri de 12 milioane euro în 2021. Valoarea tranzacţiei? 17,9 milioane de euro, cea mai mare din istoria companiei. Asta presupune achiziţionarea Enea Services Romania şi întreaga divizie de dezvoltare software a Enea AB împreună cu operaţiunile din SUA. AROBS vrea încă 160 de anagajați şi se extinde în acelaşi timp pe piaţa europeană şi pe cea americană.

Nemții renunță la Audi, Mercedes si BMW si aleg Dacia. După ce, în ultimii 2 ani a fost afectată de crizele industriei auto, acum este la a treia lună consecutivă de creștere pe piața din Germania. 4.530 de unități au fost înmatriculate în martie, cu 35,1% mai multe față de anul trecut. Mărcile Germane nu au un răspuns la criza de semiconductori. Dacia produce suficient pentru a satisface cererea clienților din Germania.