Petreci circa 80% din timpul treaz într-o relație cu banii tăi: să-i produci sau să-i cheltui? Pandemia ne-a făcut să fim mai deschiși față de adoptarea de noi tehnologii și servicii digitale.

Care ne-au ajutat în tot acest timp fie să lucrăm de la distanță, să comunicăm, să facem shopping sau plăți online. Și, în egală măsură, să ne mai relaxăm. Așa au luat avânt în România programele de educație financiară.

Dar și un nou tip de media: podcastul. Adică povești, dialoguri, recenzii de cărți sau emisiuni tematice în format audio digital. BRD lansează astfel un podcast pe teme financiare, realizat de Irina Chiţu şi Tudor Stoica. Și analiștii CFA România au lansat șapte noi episoade din podcast-ul “Generația I” – Generația Independentă. Cum economisim inteligent, care sunt diferențele dintre economisire și investiții și cum putem diminua riscurile unei investiții, aflăm în curând la „Ce câștig azi?”.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

Bogații lumii se întrec în clasament. Cine are averea mai mare? Topul Forbes arată că primii trei cei mai bogați oameni ai lumii sunt Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere de 201 miliarde de dolari. urmat de Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX – cu 190,5 miliarde de dolari. Iar pe locul trei e Mark Zuckerberg, de la Facebook, cu 134,5 miliarde de dolari. Totuși, indiferent de cât de influent ai fi, în mediul de business, toate greșesile se taxează. Ce vreau să spun e că după ce Facebook nu a funcționat preț de câteva ore, luni seara, Zuckerberg a pierdut 7 miliarde de dolari din avere, iar acțiunile companiei au scăzut cu 5%. Rămâne de văzut cine pe cine întrece în rândul bogaților. Îți spun mai târziu, la „Ce câștig azi?”, și cum arată lista cu cei mai bogați români.