Bill Gates vrea să reducă costurile care s-ar ivi în urma unei noi pandemii. Cum? Înființeză un nou departament, numit… destul de sugestiv GERM, a cărui unică prioritate să fie prevenirea pandemiilor. La ideea lui vor participa peste 3.000 de specialiști din mai multe ramuri sanitare și poate și guvernele țărilor bogate, pe care vrea să le convingă să investească în echipa GERM. El speră ca anul viitor să demareze programul. Va fi o investiție masivă, dar va diminua semnificativ costurile combaterii unei noi pandemii, spune el.
Advertisment
În 2017 devenea cel mai tânăr lider al unei mari puteri mondiale. În următorii 5 ani a reușit să-i convingă pe francezi să-i mai acorde un mandat la Palatul Elysee. Emmanuel Macron s-a ținut de cuvânt, “a liberalizat munca și spiritul antreprenorial”. A încurajat astfel creșterea economică, a redus rata șomajului și a ridicat puterea de cumpărare a francezilor. Fost bancher și ministru al Economiei, a reușit să stabilizeze și să întărească a doua cea mai mare economie europeană, în ciuda crizelor excepționale care au caracterizat ultimii ani. Acum promite alți 5 ani istorici.
Twitter și Elon Musk se îndreaptă către un consens. Un consens pentru cei 43 de miliarde de dolari ai lui Musk, conform surselor Reuters, de luni ora 17:00. Asta după ce Twitter a aruncat așa numita „pastilă otravitoare” pentru a împiedica planurile CEO-ului Tesla.
Titlurile zilei
Cum să transformi trecutul îndepărtat în business? Ionuț Ion, un antreprenor din domeniul imobiliar, a deschis Antique, un magazin cu antichități în valoare de circa 500.000 de euro. Ce vei vedea în magazinul deschis în Snagov? Un cal sculptat în lemn, vechi de două secole, o vioară din 1654 sau poate o gravură din Al Doilea Război Mondial.
Apple la nevoie se cunoaște. Dacă ți-ai uitat portofelul acasă și ai nevoie de 5000 de dolari, Apple ți-I oferă pe loc. Asta vrea să arate compania într-o nouă reclamă, catchy de altfel, unde-și promovează cardul de credit.
În ce direcții se îndreaptă Bitcoin? A scăzut sub pragul de 38.530 de dolari și a închis pe roșu pentru a 4-a săptămână consecutivă. Ce urmează? Ținem cont de faptul că holderii stabilesc un nou record. 64% din totalul monedelor Bitcoin nu au mai fost mutate de mai bine de un an, dar și de evoluțiile din trecut. După ultima cădere liberă a BTC, din 2021, prețul a ajuns la un nou maxim istoric. Se va repeta istoria? Discutăm subiectul în câteva momente.
Uniunea Europeană pregătește “sancțiuni smart” împotriva Rusiei, spune vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis. Cel de-al șaselea pachet de sancțiuni prevede o formă de embargo asupra petrolului rusesc. Scopul este ca presiunea asupra Rusiei să crească, în timp ce pagubele colaterale ale Europei să fie reduse, spune el. Detaliile nu au fost încă stabilite. Nu există un sprijin suficient din partea statelor membre ale Uniunii Europene pentru un embargo complet sau un tarif punitiv asupra importurilor de petrol şi gaze rusești, spune, însă, Josep Borrell, diplomat de top al UE.
Sancţionaţi sau nu, oligarhii Rusiei simt din nou mâna grea a preşedintelui lor, Vladimir Putin, care a pus capăt erei listărilor pe bursele de acţiuni străine, scrie Bloomberg. Liderul de la Kremlin a semnat un amendament la legea care cere companiilor rusești să-şi delisteze acţiunile din ţări străine, grăbind astfel un proces care a accelerat după ce Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014.